Twoja przeglądarka wymaga aktualizacji. Strona może nie dzialać prawidłowo.

Zamówienia złożone przed 18:30 są wysyłane tego samego dnia
Darmowa dostawa powyżej 340 zł
Wydłużony okres zwrotów do 31 stycznia 2025 roku
Nasi klienci oceniają nas na pięć gwiazdek

Nóż składany Fontenille Pataud Le Thiers: kompaktowy i zaawansowany technologicznie

Nóż składany Le Thiers jest hołdem dla wioski Thiers we Francji. Od stuleci Thiers jest sercem francuskiego przemysłu nożowego. Każdy nóż jest wykonany ręcznie. Jest to gwarantowane przez „Coute de Tie" starą gildię rzemieślniczą, która wydaje certyfikat autentyczności dla każdego noża składanego. Noże składane „Le Thiers" łatwo otwiera się dwiema rękoma.

Czytaj więcej

18 produkty
Szybka dostawa z własnego magazynu
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł
Kochamy produkty o wysokiej jakości
Ponad 17.000 produktów

Fontenille Pataud Le Thiers: właściwości

Każdy nóż jest unikalny i ma swój własny charakter. Zachwycające wykończenie z naturalnymi materiałami nadaje im bardzo dystyngowanego wyglądu.

Fontenille Pataud Le Thiers: głownia

Głownia wykonana jest ze stali nierdzewnej 14C28N, idealny wybór dla wytwórców noży o wysokich wymaganiach w zakresie ostrości, stabilności i odporności na korozję.

Fontenille Pataud Le Thiers: backlock

Blokada zapewnia bezpieczeństwo podczas użytkowania noża. Dzięki niej nie jest potrzebna ciężka sprężyna. W ten sposób nóż lekko otwiera się i zamyka.

Fontenille Pataud Le Thiers: ogranicznik

Ogranicznik zapobiega uderzaniu głowni o wnętrze noża, kiedy go zamykasz. Ogranicznik nie zużywa się nawet przy długotrwałym użytkowaniu.

Fontenille Pataud Le Thiers: rękojeść

Okładziny noża składanego wykonane są z naturalnych materiałów. Dlatego nóż, który otrzymasz, może subtelnie różnić się od produktu na zdjęciu. Jakkolwiek, model i rodzaj materiału zawsze będzie taki sam. Noże są dostarczane ze skórzaną pochwą.

Fontenille Pataud Le Thiers: konserwacja

Od czasu do czasu należy nałożyć odrobinę oleju na mechanizm. Należy również regularnie ostrzyć nóż, aby był on ostry jak brzytwa. Po każdym użyciu należy opłukać nóż i dobrze go wysuszyć, a nasmarowanie głowni olejem co jakiś czas również nie zaszkodzi.