Deski do krojenia Sage: trwałe deski do krojenia codziennego użytku
Szukasz dobrej deski do krojenia? Jesteś we właściwym miejscu! Deski do krojenia wykonane są z trwałych materiałów. A dokładniej z pulpy drzewnej z certyfikatem FSC i żywicy. Deski te są nieporowate, dzięki czemu są wyjątkowo higieniczne i zgodne z HACCP. Ponadto deski do krojenia Sage można myć w zmywarce, co sprawia, że ich czyszczenie jest bułką z masłem. W skrócie deska do krojenia Sage jest świetnym wyborem dla środowiska i Twojej kuchni!
Właściwości desek do krojenia Sage
Deski do krojenia Sage są bardzo przyjemne w użyciu. Są one idealne do codziennych zadań w kuchni, ponieważ są one trwałe i odporne na temperaturę do 350 stopni Celsjusza. Możesz użyć jej jako podkładki na czajnik lub garnek. Ponadto są one wystarczająco miękkie, aby nie uszkodzić noży, ale wystarczająco twarde, więc nie przetniesz materiału, z którego jest wykonana. Oczywiście przy niewłaściwym traktowaniu zawsze możliwe jest powstanie zadrapań. Inną świetną cechą jest rozmiar desek do krojenia. Dzięki temu, że są cienkie, nie zajmą zbyt wiele miejsca w szafce.
Niektóre deski do krojenia posiadają nawet rowek na sok, idealne do składników, które uwalniają dużo soków jak np. owoce. Koniec z klejącym się blatem kuchennym!
Historia Sage
Deski do krojenia Sage od 50 lat stanowią podstawę zarówno profesjonalnych kuchni, jak i kuchni domowych. Już w 1962 roku po raz pierwszy wprowadzono materiał, z którego wykonane są deski. Każda deska do krojenia Sage zrobiona jest w Seattle, Washington w USA. Materiały są pozyskiwane w promieniu 30 mil od fabryki w Seattle. Wszystkie deski do krojenia i deski do serwowania można znaleźć w Knivesandtools od 2013 roku.