Noże kuchenne: kompletny asortyment w Knivesandtools
Obok podstawowych noży kuchennych takich jak nóż szefa kuchni, nóż do obierania, nóż do chleba i nóż santoku sprzedajemy również inne, bardziej specjalistyczne noże. Niezależnie od tego czy chcesz otworzyć ostrygi, filetować ryby, pociąć kości czy nakryć stół zachwycającymi nożami do steków: mamy idealny nóż dla Ciebie.
Jak wybrać najlepszy nóż kuchenny
Niektóre noże kuchenne mogą być używane to wielu celów. Przykładem są noże szefa kuchni czy noże santoku. Są to noże wielofunkcyjne, które mogą być używane do wielu zadań w kuchni. Noże do chleba są oczywiście świetne do krojenia twardych i miękkich rodzajów chleba. A wiedziałeś, że można ich również używać do krojenia twardych owoców i warzyw. Każdemu nożowi szefa kuchni, nożowi santoku czy nożowi do chleba powinien towarzyszyć dobry noża do mięsa czy też ostry jak brzytwa noża do obierania.
Specjalistyczne noże kuchenne
Nóż yanagiba, nóż nakiri, nóż bunka, nóż chai dao i nóż gyuto. Nazwy, których prawdopodobnie nie widzisz zbyt często. Wszystkie są specjalistycznymi nożami kuchennymi, z których każdy ma swoje własne zadanie. Jedne są doskonałe do krojenia warzyw, podczas gdy inne można użyć do sashimi. A także noże do ostryg, noże do mięsa i tasaki. W związku z tym należy zastanowić się, który nóż zapewni najlepsze rezultaty.
Sprzedajemy noże kuchenne naszej własnej marki Eden, znanych niemieckich marek, takich jak WMF, Robert Herder i Zwilling J.A. Henckels, japońskie noże kuchenne, na przykład, Kai, Tojiro i Sakai Takayuki, oryginalne francuskie noże Laguiole Forge de Laguiole, Fontenille Pataud i Laguiole en Aubrac oraz wiele innych marek.