Twoja przeglądarka wymaga aktualizacji. Strona może nie dzialać prawidłowo.

Zamówienia złożone przed 18:30 są wysyłane tego samego dnia
Darmowa dostawa powyżej 340 zł
Wydłużony okres zwrotów do 31 stycznia 2025 roku
Nasi klienci oceniają nas na pięć gwiazdek

1628 produkty
Szybka dostawa z własnego magazynu
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł
Kochamy produkty o wysokiej jakości
Ponad 17.000 produktów
Szybka dostawa z własnego magazynu
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł
Kochamy produkty o wysokiej jakości
Ponad 17.000 produktów
Szybka dostawa z własnego magazynu
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł
Kochamy produkty o wysokiej jakości
Ponad 17.000 produktów
Szybka dostawa z własnego magazynu
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł

Jak wybrać najlepszy nóż kuchenny

Niektóre noże kuchenne mogą być używane to wielu celów. Przykładem są noże szefa kuchni czy noże santoku. Są to noże wielofunkcyjne, które mogą być używane do wielu zadań w kuchni. Noże do chleba są oczywiście świetne do krojenia twardych i miękkich rodzajów chleba. A wiedziałeś, że można ich również używać do krojenia twardych owoców i warzyw. Każdemu nożowi szefa kuchni, nożowi santoku czy nożowi do chleba powinien towarzyszyć dobry noża do mięsa czy też ostry jak brzytwa noża do obierania.

Specjalistyczne noże kuchenne

Nóż yanagiba, nóż nakiri, nóż bunka, nóż chai dao i nóż gyuto. Nazwy, których prawdopodobnie nie widzisz zbyt często. Wszystkie są specjalistycznymi nożami kuchennymi, z których każdy ma swoje własne zadanie. Jedne są doskonałe do krojenia warzyw, podczas gdy inne można użyć do sashimi. A także noże do ostryg, noże do mięsa i tasaki. W związku z tym należy zastanowić się, który nóż zapewni najlepsze rezultaty.

Sprzedajemy noże kuchenne naszej własnej marki Eden, znanych niemieckich marek, takich jak WMF, Robert Herder i Zwilling J.A. Henckels, japońskie noże kuchenne, na przykład, Kai, Tojiro i Sakai Takayuki, oryginalne francuskie noże Laguiole Forge de Laguiole, Fontenille Pataud i Laguiole en Aubrac oraz wiele innych marek.