Twoja przeglądarka wymaga aktualizacji. Strona może nie dzialać prawidłowo.

Zamówienia złożone przed 18:30 są wysyłane tego samego dnia
Darmowa dostawa powyżej 340 zł
Wydłużony okres zwrotów do 31 stycznia 2025 roku
Nasi klienci oceniają nas na pięć gwiazdek

Deski do krojenia: to podstawa w kuchni

Deski do krojenia są niezbędne w kuchni! Krojenie składników na miękkiej powierzchni zapewni, że noże pozostaną ostre przez dłuższy czas. Deska do krojenia ułatwia również zsuwanie składników na patelnię. Na tej stronie znajdziesz mnóstwo desek do krojenia wykonanych z takich materiałów jak tworzywo sztuczne, drewno, bambus. Dostępne we wszystkich kształtach i rozmiarach. Dla każdego blatu znajdzie się odpowiednia deska do krojenia. Sprzedajemy deski do krojenia takich marek jak Eden, Sage, WMF i Zassenhaus.

Czytaj więcej
150 produkty
Szybka dostawa z własnego magazynu
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł
Kochamy produkty o wysokiej jakości
Ponad 17.000 produktów
Szybka dostawa z własnego magazynu
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł
Kochamy produkty o wysokiej jakości
Ponad 17.000 produktów
Szybka dostawa z własnego magazynu
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł
Kochamy produkty o wysokiej jakości
Ponad 17.000 produktów
Szybka dostawa z własnego magazynu
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł

Jak wybrać najlepszą deskę do krojenia?

Po pierwsze wybierz idealny materiał. Możesz wybrać drewnianą deskę do krojenia lub z tworzywa sztucznego. Deski do krojenia z innych materiałów takich jak kamień lub szkło nie są odpowiednie do krojenia. Jakkolwiek są one świetne do serwowania! Jaki materiał powinieneś wybrać?

Deski do krojenia z tworzywa sztucznego

Główną zaletą desek do krojenia z tworzywa sztucznego jest to, że zazwyczaj można je myć w zmywarce, więc są łątwe w czyszczeniu. Plastikowe deski do krojenia są mniej trwałe niż drewniane. Będą one częściej wymagały wymiany niż drewniane. Dodatkowo, plastik nie jest tak delikatny dla ostrza jak drewno.

Drewniane deski do krojenia

Jeśli zainwestujesz w pierwszorzędną, drewnianą deskę do krojenia, będzie Ci ona służyła przez lata! Drewniane deski do krojenia przetrwają dłużej, a krojenie na drewnie jest delikatne dla Twoich noży. Masz piękne noże? Drewniana deska do krojenia jest właściwym wyborem. Drewno wymaga trochę więcej konserwacji niż tworzywo sztuczne. Nie można go myć w zmywarce, więc drewniane deski do krojenia trzeba będzie myć ręcznie. Dodatkowo, należy regularnie nanosić warstwę oleju mineralnego, aby drewno nie wysychało.

Bambusowe deski do krojenia

Bambus jest idealnym materiałem na deski do krojenia, ponieważ nie wchłania wody. Dodatkowo, nie ulegną one wypaczeniu. Bambus jest również trwałym rodzajem drewna. Jeśli chodzi o konserwację, bambusową deskę do krojenia można konserwować w taki sam sposób, jak drewnianą deskę do krojenia.

Deski do serwowania

Desek do serwowania można użyć, aby serwować jedzenie w stylowy sposób. Na przykład użyj deski do serwowania serów lub tapas. Możesz użyć desek do serwowania również jako desek do krojenia, ale nie próbuj tego z deskami do serwowania wykonanymi z kamienia lub ze szkła. Uszkodzi to Twoje noże kuchenne.

Często zadawane pytania o deski do krojenia