Twoja przeglądarka wymaga aktualizacji. Strona może nie dzialać prawidłowo.

Zamówienia złożone przed 18:30 są wysyłane tego samego dnia
Darmowa dostawa powyżej 340 zł
Wydłużony okres zwrotów do 31 stycznia 2025 roku
Nasi klienci oceniają nas na pięć gwiazdek

Noże kuchenne Tojiro: japońskie noże najwyższej jakości

Tojiro znajduje się wśród przodujących marek zajmujących się produkcją japońskich noży. Ta innowacyjna marka otrzymała wiele nagród za swoje projekty. Tradycyjne japońskie techniki zostały połączone z nowoczesnymi metodami produkcji. Noże kuchenne Tojiro są ostre jak brzytwa i bardzo trwałe.

Czytaj więcej
67 produkty
Szybka dostawa z własnego magazynu
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł
Kochamy produkty o wysokiej jakości
Ponad 17.000 produktów
Szybka dostawa z własnego magazynu
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł
Kochamy produkty o wysokiej jakości
Ponad 17.000 produktów
Szybka dostawa z własnego magazynu
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł
Kochamy produkty o wysokiej jakości
Ponad 17.000 produktów
Szybka dostawa z własnego magazynu
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł

Dlaczego wybrać Tojiro

Noże kuchenne Tojiro są świetne w swojej prostocie. Stworzone jednocześnie dla amatorów, jak i profesjonalnych kucharzy. Bez zbędnych dodatków, funkcjonalność zawsze ma pierwszeństwo. Dzięki temu są one przystępne cenowo bez konieczności poświęcenia takich właściwości jak funkcjonalność i wysoka jakość japońskich noży kuchennych.

Kolekcje Tojiro

Tojiro DP3

Noże kuchenne Tojiro DP3 wzięły swoją nazwę od laminowanego ostrza składającego się z trzech warstw stali. Rdzeń wykonany jest ze stali VG10 z nierdzewną stalą chromową 13 z każdej strony. Gwarantuje to mocne i elastyczne ostrze. Rękojeść jest zaprojektowana w stylu zachodnim i dzieli cechy z tradycyjnymi niemieckimi nożami kuchennymi. Seria DP3 jest nazwana przez Tojiro ich 'modelem flagowym'.

Tojiro DP37

Noże kuchenne DP37 otrzymały swoją nazwę od ostrza ze stali damasceńskiej, które składa się z 37 warstw stali. Rdzeń jest wykonany ze stali VG10 z 18-toma warstwami stali damasceńskiej z każdej strony. Poza tym noże te są identyczne z serią DP3.

Tojiro Shippu DP63

Noże kuchenne Tojiro Shippu DP63 są wyposażone w imponujące ostrze składające się w całości z 63-ech warstw stali. Rdzeń jest wykonany ze stali VG10 z 31 warstwami stali damasceńskiej z każdej strony. Asymetryczna rękojeść została zaprojektowana w japońskim stylu i wykonana z pięknego drewna magnolii. Z bolsterem wykonanym z eleganckiego bawolego rogu. Noże te są częścią bardziej zaawansowanego asortymentu Tojiro.

Tojiro Shippu DP63 Black

Czarne noże kuchenne Tojiro Shippu DP63 są wariacją popularnej serii Shippu. Właściwością tych noży jest imponujące ostrze ze stali damasceńskiej, ale różniące się swoim ciemnym oksydowanym żelazem wykończeniem. Rękojeść tej serii wykonana jest z przypalanego drewna kasztanowca z bolsterem z czarnego polipropylenu.

Tojiro Zen

Noże kuchenne Tojiro Zen reprezentują japońską tradycję w najlepszym wydaniu. Noże te są lekkie, bardzo funkcjonalne i pod względem przedziału cenowego należą do segmentu budżetowego marki Tojiro. Rękojeść jest wykonana z drewna magnolii, a bolster z czarnego polipropylenu. Ponadczasowa!

Tojiro Zen Black

Czarne noże kuchenne Tojiro Zen są wariacją popularnej serii Zen. Właściwością serii Zen Black jest wykończenie ostrza ciemnym oksydowanym żelazem. Asymetryczna rękojeść tej serii została zaprojektowana w typowym japońskim stylu i wykonana jest z przypalanego drewna kasztanowca z bolsterem z czarnego polipropylenu.

Historia Tojiro

Historia Tojiro rozpoczęła się w 1955 roku z nożami do owoców ze stali nierdzewnej. W tym czasie mówiło się, że noże ze stali nierdzewnej nie utrzymują swojej ostrości tak długo, jak noże ze stali węglowej. Tojiro uznał to za wyzwanie i postawił sobie za cel opracowanie idealnych noży kuchennych ze stali nierdzewnej. Tojiro nadal pozostaje oddany tej sprawie! Tojiro dąży również do perfekcji w zakresie ergonomii i wyglądu. Ich motto brzmi 'Więcej niż tylko ostrość'.

Noże Tojiro w dalszym ciągu są wytwarzane w Tsubame-Sanjo w Japonii. Region ten słynie z przemysłu metalowego od stuleci. Na przykład, produkcja Wakugi (japońskich gwoździ) rozpoczęła się już w 1600 roku podobnie jak innych dóbr takich jak noże, rury, wyroby z mosiądzu, cięcie metalu, sztućce i wiele więcej!

Często zadawane pytania o Tojiro