Twoja przeglądarka wymaga aktualizacji. Strona może nie dzialać prawidłowo.

Zamówienia złożone przed 18:30 są wysyłane tego samego dnia
Darmowa dostawa powyżej 340 zł
Wydłużony okres zwrotów do 31 stycznia 2025 roku
Nasi klienci oceniają nas na pięć gwiazdek

Noże kuchenne Shizu Hamono: niespotykany kunszt wykonania

Japońskie noże kuchenne Shizu Hamono powstały z pasji, tradycji, technik i nowych standardów. Shizu Hamono skupia się głównie na nożach kuchennych i naczyniach kuchennych. Noże kuchenne kute są w Seki w Japonii, a następnie ręcznie wykańczane i sprawdzane przez małą grupę rzemieślników. Z tego powodu noże kuchenne Shizu Hamono wychodzą naprzeciw najwyższym standardom.

Czytaj więcej
18 produkty
Szybka dostawa z własnego magazynu
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł
Kochamy produkty o wysokiej jakości
Ponad 17.000 produktów

Powody, dla których warto wybrać Shizu Hamono

Jesteś pasjonatem gotowania i chcesz rozszerzyć swoją kolekcję przyborów kuchennych? Noże kuchenne Shizu Hamono są świetnym wyborem. Może to być inwestycja, ale zainwestujesz w swoją własną przyjemność z gotowania!

Japońskie noże kuchenne

Noże Shizu Hamono są ręcznie wykonane przez japońskich rzemieślników. Mają oni wieloletnie doświadczenie w wykuwaniu noży i stosują tradycyjne techniki przekazywane od pokoleń. Shizu Hamono używa najwyższej jakości stali takich jak VG10 i stal aogami (niebieska stal papierowa). Te rodzaje stali znane są ze swojej trwałości i wyśmienitego zachowania ostrości. Cienko szlifowane krawędzie gwarantują wyjątkową ostrość.

Noże kuchenne Shizu Hamono bardzo wygodnie się trzyma i są dobrze wyważone. Przyczynia się to do przyjemnego krojenia. Marka oferuje szeroką gamę noży do różnych zastosowań w kuchni, w tym noże szefa kuchni, noże santoku, noże nakiri i inne. Pozwala to kucharzom wybrać noże, które najlepiej pasują ich stylowi gotowania i potrzebom. Noże Shizu Hamono mają piękne wzory i są wykonane z nadwyraźnie wielką dbałością o szczegóły. Są one cenione za walory estetyczne oraz funkcjonalność.

Rzemiosło

Posiadanie noża Shizu Hamono jest często postrzegane jako oznaka oddania sztuce kulinarnej. Marka ta cieszy się doskonałą reputacją i jest często kojarzona z profesjonalnymi szefami kuchni i smakoszami.

Historia Shizu Hamono

Firma Shizu Hamono Co. Ltd. została założona w 1980 roku. Jednak historia marki sięga znacznie dalej. Nazwa firmy subtelnie nawiązuje do jej początków. "Shizu" odnosi się do Saburo Sizu. Mistrza rzemiosła i wytwórcę mieczy z okresu Edo (1603-1868). Hamono odnosi się do japońskich narzędzi tnących, takich jak dłuta, skrobaki, noże i inne produkty z ostrzem składającym się z dwóch części: twardego jak skała stalowego rdzenia, kutego razem z miększą stalą nierdzewną. W dalszym ciągu jest to częsty wybór japońskich wytwórców noży. Dotyczy to też Shizu Hamono!

Niewiele więcej informacji można znaleźć na temat tego tajemniczego wytwórcy noży. Jak to ujęli: "Naszym marzeniem stały się produkty z naszego entuzjazmu i technologii". Są tego przekonani.

Często zadawane pytania o noże kuchenne Shizu Hamono