Mandoliny deBuyer: rzemiosło w kuchni
Dzięki mandolinie można łatwo pokroić owoce, warzywa i inne składniki w równe plasterki. Jest to prostokątna powierzchnia tnąca z nóżkami. Po prostu umieść wybrany składnik na powierzchni i jednym prostym ruchem przesuń w dół, aby pokroić w plasterki. Dzięki mandolinie można szybko pokroić duże ilości żywności na równe plasterki. Są innowacyjne, łatwe w obsłudze i konserwacji, wytrzymałe i wszechstronne. Dzięki wielu akcesoriom produkowanym przez deBuyer możesz skompletować swój zestaw.
Właściwości mandolin deBuyer: wymienne ostrza
Mandolina jest wszechstronnym narzędziem, którego można używać do wielu zadań związanych z krojeniem, dzięki wymiennym ostrzom. Dzięki nim możesz wybrać grubość swoich składników. Wszystko, co musisz zrobić, to wybrać odpowiednie ostrze i gotowe. Ponieważ używasz tego samego ostrza do tego samego składnika, zawsze uzyskujesz równe plastry, co jest świetne, jeśli jest to potrzebne do Twojego dania.
Bezpieczna praca z mandoliną deBuyer
Możesz bezpiecznie używać mandoliny deBuyer dzięki praktycznym antypoślizgowym nóżkom, suwakowi bezpieczeństwa (znanemu również jako "popychacz") i uchwytom. W związku z tym masz pewność, że narzędzia nie zaczną się ślizgać, a palce nie zbliżą się do ostrzy.
Konserwacja mandoliny deBuyer
Konserwacja mandoliny jest relatywnie prosta, ponieważ można łatwo usunąć ostrza i inne części do indywidualnego wyczyszczenia. Zalecamy używać ciepłej wody, łagodnego detergentu i miękkiej gąbki lub szczoteczki. Ważne jest, aby podczas czyszczenia mandoliny usunąć wszystkie resztki jedzenia, aby upewnić się, że nic nie pozostanie, co mogłoby uszkodzić narzędzie. Oczywiście to narzędzie kuchenne może również rdzewieć, więc zawsze upewnij się, że jest odpowiednio wysuszone i przechowywane w suchym miejscu.
Z czasem ostrza mogą się stępić, dlatego należy je regularnie ostrzyć. Przed użyciem należy również sprawdzić popychacz, aby upewnić się, że jest nieuszkodzony, aby nie zranić się podczas korzystania z mandoliny.