Twoja przeglądarka wymaga aktualizacji. Strona może nie dzialać prawidłowo.

Zamówienia złożone przed 18:30 są wysyłane tego samego dnia
Darmowa dostawa powyżej 340 zł
Wydłużony okres zwrotów do 31 stycznia 2025 roku
Nasi klienci oceniają nas na pięć gwiazdek

Noże kuchenne Maserin TEGI: współpraca z najlepszym szefem kuchni Terrym Giacomello

Noże kuchenne Maserin TEGI są stylowymi, włoskimi nożami kuchennymi powstałymi we współpracy z nagrodzonym gwiazdką Michelin szefem kuchni Terrym Giacomello. Znany jest on ze swoich skomplikowanych i eksperymentalnych dań. Jednak noże są dalekie od bycia skomplikowanymi i eksperymentalnymi. To właśnie ich prostota zapewnia, że wychodzą one naprzeciw oczekiwaniom, jakie mógłby mieć najlepszy szef kuchni. Bez niespotykanych kształtów czy innych ozdób, ale poważne i celowe. Mają wyjątkowo cienki szlif, dzięki czemu są lekkie i ostre jak brzytwa. Idealne do krojenia delikatnych składników.

Czytaj więcej
12 produkty

Właściwości noży kuchennych Maserin TEGI

Materiał rękojeści Maserin TEGI

Rękojeści są wykonane z tworzywa Richlite i są dostępne w kolorze brązowym lub czarnym. Richlite to mieszanka certyfikowanej przez FSC pulpy drzewnej, papieru z recyklingu i żywicy syntetycznej. Dzięki temu rękojeść jest trwała i bardzo mocna. Jest odporny na wodę, kwasy i uderzenia. Świetny materiał do ruchliwej kuchni. Aby jak najdłużej zachować piękny wygląd noża, nie zalecamy mycia go w zmywarce. Po prostu umyj go ręcznie i wysusz ściereczką.

Stal Maserin TEGI

W kolekcji Maserin TEGI użyto stali X50CrMov15. Jest to popularny rodzaj stali nierdzewnej. Nie ulega łatwym odbarwieniom czy rdzewiwniu i jest łatwa w ostrzeniu, jeśli nóż zaczął tracić ostrość z upływem czasu. Łatwa w konserwacji!