Noże kuchenne Maserin TEGI: współpraca z najlepszym szefem kuchni Terrym Giacomello
Noże kuchenne Maserin TEGI są stylowymi, włoskimi nożami kuchennymi powstałymi we współpracy z nagrodzonym gwiazdką Michelin szefem kuchni Terrym Giacomello. Znany jest on ze swoich skomplikowanych i eksperymentalnych dań. Jednak noże są dalekie od bycia skomplikowanymi i eksperymentalnymi. To właśnie ich prostota zapewnia, że wychodzą one naprzeciw oczekiwaniom, jakie mógłby mieć najlepszy szef kuchni. Bez niespotykanych kształtów czy innych ozdób, ale poważne i celowe. Mają wyjątkowo cienki szlif, dzięki czemu są lekkie i ostre jak brzytwa. Idealne do krojenia delikatnych składników.
Właściwości noży kuchennych Maserin TEGI
Materiał rękojeści Maserin TEGI
Rękojeści są wykonane z tworzywa Richlite i są dostępne w kolorze brązowym lub czarnym. Richlite to mieszanka certyfikowanej przez FSC pulpy drzewnej, papieru z recyklingu i żywicy syntetycznej. Dzięki temu rękojeść jest trwała i bardzo mocna. Jest odporny na wodę, kwasy i uderzenia. Świetny materiał do ruchliwej kuchni. Aby jak najdłużej zachować piękny wygląd noża, nie zalecamy mycia go w zmywarce. Po prostu umyj go ręcznie i wysusz ściereczką.
Stal Maserin TEGI
W kolekcji Maserin TEGI użyto stali X50CrMov15. Jest to popularny rodzaj stali nierdzewnej. Nie ulega łatwym odbarwieniom czy rdzewiwniu i jest łatwa w ostrzeniu, jeśli nóż zaczął tracić ostrość z upływem czasu. Łatwa w konserwacji!