Twoja przeglądarka wymaga aktualizacji. Strona może nie dzialać prawidłowo.

Zamówienia złożone przed 18:30 są wysyłane tego samego dnia
Darmowa dostawa powyżej 340 zł
Wydłużony okres zwrotów do 31 stycznia 2025 roku
Nasi klienci oceniają nas na pięć gwiazdek

Noże kuchenne Tramontina Churrasco Black: grillowanie w dobrym stylu

Noże kuchenne Churrasco Black są idealnymi narzędziami do grilla. Świetne, stylowe i ostre jak brzytwa. Zaprojektowane do krojenia mięsa. Od małych udek kurczaka po krojenie dużego mostka. Ostrze wykonano z wytrzymałej stali nierdzewnej pokrytej czarną powłoką oksydacyjną. Rękojeść wykonana jest z drewna z certyfikatem FSC, a dokładniej z drewna orzecha brazylijskiego. Ładny ciemny kolor drewna pasuje do ciemnego koloru ostrza.

Czytaj więcej
6 produkty

Powody, dla których warto kupić noże kuchenne Tramontina Churrasco Black

Ostrze Tramontina Churrasco Black

Ostrze wykonane jest z mocnej stali nierdzewnej z czarną powłoką oksydacyjną. Jest to cienka warstwa chroniąca ostrze jeszcze lepiej przed korozją i zarysowaniami. Ostrze jest następnie poddane obróbce w celu uzyskania wytrzymałego wykończenia. Stal ta jest łatwa do samodzielnego naostrzenia, jeśli nóż z czasem straci swoją ostrość.

Rękojeść Tramontina Churrasco Black

Rękojeść wykonana jest z drewna z certyfikatem FSC: a dokładniej z drewna orzecha brazylijskiego. Ładny ciemny kolor drewna pasuje do ciemnego koloru ostrza. Rękojeść jest przymocowana do ostrza dwoma czarnymi nitami. Rękojeść charakteryzuje się wyżłobieniem na palec wskazujący. Jest to coś, co często można zobaczyć w nożach outdoorowych. Wyżłobienie na palec z przodu rękojeści zapewnia dużą kontrolę nad dużym ostrzem.

Konserwacja noży kuchennych Tramontina Churrasco Black

Jeśli będziesz odpowiednio obchodzić się ze swoimi nożami, będziesz cieszyć się nimi latami. Jak większość noży kuchennych, również noży z kolekcji Tramontina Churrasco Black nie można myć w zmywarce. Jeśli włożysz je do zmywarki, szybko zauważysz, że drewno zostanie uszkodzone. Jest to wynikiem połączenia ostrych detergentów, temperatury, i faktu, że nóż pozostaje wilgotny w zmywarce przez dłuższy czas. Zmywarka może uszkodzić drewnianą rękojeść, a ostrze może zacząć rdzewieć. Najlepiej jest umyć je i wysuszyć ręcznie zaraz po użyciu. Utrzymuj drewno w optymalnym stanie, regularnie nakładając na rękojeść warstwę oleju mineralnego.