Noże kuchenne WMF Chef's Edition: stylowa funkcjonalność
Jak sama nazwa wskazuje, eleganckie noże kuchenne WMF Chef's Edition zostały zaprojektowane dla entuzjastycznych szefów kuchni. Niezależnie od tego, czy jesteś profesjonalnym szefem kuchni, czy pasjonatem gotowania w domu: to nie ma znaczenia. Każdy, kto poważnie podchodzi do gotowania, doceni kolekcję Chef's Edition za jej ergonomiczną konstrukcję, doskonałe możliwości krojenia i łatwość czyszczenia. Płynne przejście pomiędzy rękojeścią a ostrzem oznacza, że brud nie może tam utknąć, co powoduje, że nóż łatwo się myje.
Właściwości serii WMF Chef’s Edition
Rodzaj stali WMF Chef’s Edition
Ostrze wykonane jest ze stali X50Cr15MoV. Brzmi skomplikowanie, ale ta stal nierdzewna jest jedną z najczęściej używanych do produkcji noży kuchennych. A to dlatego, że jest ona łatwa do naostrzenia, dobrze zachowuje ostrość i jest ekstremalnie odporna na korozję. WMF ostrzy każde ostrze z laserową precyzją. Każdy nóż jest indywidualnie mierzony laserem, po czym określany jest optymalny kąt ostrzenia. Następnie robot ostrzy ostrze do niespotykanej ostrości. Nóż jest gotowy do intensywnego użytkowania przez całe życie.
Rękojeść WMF Chef’s Edition
Rękojeści noży kuchennych WMF Grand Gourmet wykonane są ze słynnego WMF Cromargan®. Jest to zastrzeżony znak towarowy stali nierdzewnej 18/10 firmy WMF od 1927 roku. Jest to rodzaj stali, który jest również używany do produkcji eleganckich sztućców. Nazwa Cromargan® jest połączeniem terminów Crom i Argan. Crom, ponieważ stal ma szczególnie wysoką zawartość chromu i Argan ze względu na swój srebrzysty połysk. Zalety tego materiału: jest nierdzewny, odporny na zarysowania, można go myć w zmywarce i wysoka odporność na odbarwienia powodowane kwasami. Ostrze płynnie łączy się z rękojeścią. Dzięki temu między ostrzem a rękojeścią nie gromadzi się brud. Bardzo higieniczne! Nasada - metalowa część pomiędzy rękojeścią a ostrzem - przyczynia się do idealnego wyważenia, a także chroni Twoje palce. Czego więcej może chcieć prawdziwy entuzjasta gotowania?