Twoja przeglądarka wymaga aktualizacji. Strona może nie dzialać prawidłowo.

Zamówienia złożone przed 18:30 są wysyłane tego samego dnia
Darmowa dostawa powyżej 340 zł
Wydłużony okres zwrotów do 31 stycznia 2025 roku
Nasi klienci oceniają nas na pięć gwiazdek

WMF Classic Line: noże kuchenne o ponadczasowym designie

Seria WMF Classic Line składa się z niezawodnych noży kuchennych, według klasycznego, niemieckiego projektu, w bardzo dobrej cenie. Noże te nie mają kutej nasady, jak moglibyśmy się spodziewać po nożach kuchennych niemieckiego projektu. Skutkuje to przyjemnie lekkimi nożami i prawdopodobnie ważniejsze, konkurencyjną ceną. Kolekcja WMF Classic Line ma ponadczasowy design, odpowiedni dla każdego.

Czytaj więcej
15 produkty
Szybka dostawa z własnego magazynu
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł
Kochamy produkty o wysokiej jakości
Ponad 17.000 produktów

Właściwości WMF Classic Line

Rodzaj stali WMF Classic Line

Ostrze wykonane jest ze stali X50Cr15MoV. Brzmi skomplikowanie, ale ta stal nierdzewna jest jedną z najczęściej używanych do produkcji noży kuchennych. A to dlatego, że jest ona łatwa do naostrzenia, dobrze zachowuje ostrość i jest ekstremalnie odporna na korozję. WMF ostrzy każde ostrze z laserową precyzją. Każdy nóż jest indywidualnie mierzony laserem, po czym określany jest optymalny kąt ostrzenia. Następnie robot ostrzy ostrze do niespotykanej ostrości.

Rękojeść WMF Classic Line

Rękojeści wykonane są z czarnego POM. Jest to ekstremalnie trwały rodzaj tworzywa sztucznego, który poradzi sobie ze wszystkimi substancjami i warunkami, jakie mogą zaistnieć w kuchni. Trzpień rozciąga się na całą długość rękojeści. Okładziny z tworzywa POM są przymocowane do trzpienia w tradycyjny sposób, za pomocą dwóch nitów. Dzięki temu między ostrzem a rękojeścią nie gromadzi się brud. Bardzo higieniczne! Rękojeści noży Classic Line nie mają metalowej nasady, ale mają zgrubienie na rękojeści. W rezultacie palce nie będą przypadkowo stykać się z ostrzem podczas krojenia, a noże są przyjemnie lekkie. Czego więcej może chcieć prawdziwy entuzjasta gotowania?