Noże kuchenne Messermeister Carbon: dla profesjonalistów, przez profesjonalistów
Seria Messermeister Carbon zostałą zaprojektowana we współpracy z szefem kuchni April Bloomfield oodznaczoną gwiazdkami Michelin. Rezultaltem jest kolekcja noży kuchennych , która składa się z noża do obierania, noża uniwersalnego, noża szefa kuchni, noża do mięsa, noża do chleba i noża bunka. Te zachwycające noże cechuja się ostrzami wykonanymi ze stali węglowej. Z jednej strony ostrza znajduje się elegancki grawerunek zaprojektowany przez April Bloomfield.
Właściwości Messermeister Carbon
Messermeister Carbon: w trosce o planetę
Messermeister uruchamia nową inicjatywę o nazwie „Forge” we współpracy z najlepszymi szefami kuchni. Inicjatywa ta daje szefom kuchni możliwość stworzenia noży kuchennych swoich marzeń, a 20% zysków zostanie przekazanych organizacji non-profit wybranej przez szefa kuchni. Dzięki temu projektowi April Bloomfield wspiera GreenWave. GreenWave szkoli i wspiera regeneracyjnych rolników oceanicznych, aby tworzyć możliwości zatrudnienia i chronić planetę.
Messermeister Carbon: ostrze ze stali węglowej
Noże ze stali węglowej są popularnym wyborem wśród profesjonalnych szefów kuchni. Ze względu na wyższą twardość stali, noże kuchenne Messermeister Carbon oferują dużą ostrość i pozostają ostre znacznie dłużej niż noże ze stali nierdzewnej. Ostrze jest precyzyjnie szlifowane, z bardzo wysokim szlifem i kątem ostrzenia 15º na stronę! Ostrze ma wykończenie stonewashed, które nadaje mu wytrzymały wygląd. Jest również mniej prawdopodobne, że zobaczysz ślady użytkowania, co jest świetne w profesjonalnych kuchniach. Uwaga: stal węglowa nie jest bardzo odporna na korozję, ale z czasem utworzy ochronną patynę. Więcej o patynie noży kuchennych ze stali węglowej można przeczytać tutaj.
Messermeister Carbon: rękojeść
Firma Messermeister opracowała całkowicie nowy, zorientowany na wydajność projekt, aby zoptymalizować ekstremalną zdolność cięcia ostrzy ze stali węglowej. Stosunkowo wysoka pozycja rękojeści maksymalizuje komfort dzięki ukośnej nasadzie i zintegrowanym powierzchniom sterującym, które prowadzą dłoń do idealnej pozycji. Rękojeść wykonana z drewna pakka składa się z warstw hiszpańskiego twardego drewna stabilizowanego niefenolowymi, naturalnymi żywicami. Naturalne żywice sprawiają, że rękojeści są trwalsze niż surowe drewno, a jednocześnie mają ten sam ciepły charakter.