Noże kuchenne Due Cigni 1896 Walnut: tradycyjny styl
Noże kuchenne z kolekcji Due Cigni 1896 zostały zaprojektowane przez Oreste Frati. Oprócz tego, że jest on właścicielem Fox Knives, jest on również utalentowanym projektantem. Do projektu tych noży zaczerpną inspirację z klasycznych europejskich nożach kuchennych. Można powiedzieć, że wykonał go całkowicie samodzielnie, patrząc na płynne linie rękojeści z drewna orzecha włoskiego. Cienkie ostrze zapewnia, że jest on lekki jak piórko i łatwy w użyciu. Noże są produkowane we Włoszech.
Właściwości Due Cigni 1896 Walnut
Kolekcja Due Cigni 1896 Walnut oferuje ogromną różnorodność! Znajdują się w niej standardowe noże kuchenne takie jak nóż szefa kuchni, nóż do chleba czy też nóż do mięsa, ale także noże do specjalnych zadań takie jak nóż do szynki, do trybowania, do sera, a nawet nóż rzeźniczy. Znajdzie się coś dla każdego!
Rękojeść Due Cigni 1896 Walnut
Rękojeść jest wykonana z ciemnego drewna orzecha włoskiego. Nadaje ono nożowi klasycznego i stylowego wyglądu. Rękojeść jest zaokrąglona i świetnie leży w dłoni. Rękojeść jest przymocowana do pełnego trzpienia trzema nitami. Aby zachować wspaniały kolor drewna orzecha włoskiego i nie wpływać na ostrość ostrza, zalecamy ręczne mycie tych noży. Wysuszenie ich po umyciu, aby zapobiec odbarwieniom i zarysowaniom i aby upewnić się, że drewno się nie zniekształci. Regularnie stosuj olej mineralny do rękojeści, aby zachować połysk drewna.
Ostrze Due Cigni 1896 Walnut
Ostrze wykonane jest ze stali X50Cr15MOV i ma gładką, ostra jak brzytwa krawędź. Ten rodzaj stali jest znany ze swojej wytrzymałości. Dodatkowo możesz również z łatwością naostrzyć je samodzielnie, jeśli z czasem zacznie tracić swoją ostrość. Wreszcie, ten rodzaj stali jest wysoce odporny na plamy i korozję.