Noże kuchenne Due Cigni Tuscany: rozkoszuj się włoską klasą
Z nożami kuchennymi Due Cigni Tuscany wprowadzasz odrobinę Włoch do swojej kuchni. Nie tylko kawałek Włoch, ale kawałek Toskanii. Miejsce, w którym rozpoczął się włoski renesans i gdzie urodził się Leonardo da Vinci. Dom krzywej wieży w Pizie, miejsce niekończących się gajów oliwnych i winnic. Rozkoszowanie się prostotą stanowi centrum toskańskiej kuchni. Noże kuchenne Due Cigni to podkreślają. Nieskomplikowany projekt, ostra jak brzytwa krawędź stali nierdzewnej i rękojeść z drewna oliwnego, którą miło jest trzymać, ale także na nią patrzeć.
Właściwości noży Due Cigni Tuscany
Rękojeść Due Cigni Tuscany wykonana z drewna oliwnego
Rękojeść wykonana jest z drewna oliwnego; jest ono lekkie i jasne. Ciemna linia zapewnia elegancki kontrast. Ze względu na efektowne usłojenie drewna, każdy nóż jest wyjątkowy. Dlatego jest możliwe, że noże, które widzisz na naszych zdjęciach, różnią się delikatnie od tego, który otrzymasz do domu. Będą tylko niewielkie odchylenia we wzorze na rękojeści. Użyte materiały i standardy jakości są takie same dla każdego noża. Drewno oliwne jest naturalnie antybakteryjne i odporne na wodę. Tak samo, jak w przypadku wszystkich noży kuchennych z drewnianą rękojeścią, nie można myć ich w zmywarce.
Ostrze Due Cigni Tuscany
Ostrze wykonane jest ze stali X50CrMoV15 zahartowanej do 57 HRC. Jest to bardzo popularna stal nierdzewna z Niemiec z dużą zawartością chromu. Dzięki temu noże te są wyjątkowo wytrzymałe, twarde i odporne na zużycie.