Noże kuchenne Due Cigni Hakucho: włoski design w przystępnej cenie
Noże kuchenne z kolekcji Due Cigni Hakucho zostały zaprojektowane przez Oreste Frati, założyciela Fox Knives. Oprócz tego, że jest on właścicielem Fox Knives, jest on również utalentowanym projektantem. Użył on japońskiego stylu jako podstawy dla tej kolekcji noży kuchennych. Uwydatniają to zachwycające cechy noża kanji widoczne na ostrzu, które uzupełniają projekt. Noże są produkowane we Włoszech.
Właściwości noży Due Cigni Hakucho
Rękojeść Due Cigni Hakucho
Klasyczna japońska rękojeść wykonana jest z drewna oliwnego. Delikatny, jasno-brązowy kolor i zapach oliwek emanuje luksusem. Płomienny wzór nadaje dodatkowego wymiaru rękojeści. Rękojeść została przymocowana do pełnego trzpienia trzema nitami. Aby zachować wspaniały kolor drewna oliwnego i nie wpływać na ostrość ostrza, zalecamy ręczne mycie tych noży. Wysuszenie ich po umyciu, aby zapobiec odbarwieniom i zarysowaniom i aby upewnić się, że drewno się nie wygnie. Jako że drewno oliwne jest produktem naturalnym, wzory na drewnie mogą różnić się od zdjęć produktów na naszej stronie.
Ostrze Due Cigni Hakucho
Ostrze wykonane jest ze stali nierdzewnej 4119 nitro-B i udoskonalone o gładką, ostrą jak brzytwa krawędź. Jest to rodzaj stali, która jest również łatwa w ostrzeniu. Widoczne na ostrzu zachwycające cechy noża kanji sprawiają, że są one perfekcyjnie dopracowane.