Twoja przeglądarka wymaga aktualizacji. Strona może nie dzialać prawidłowo.

Zamówienia złożone przed 18:30 są wysyłane tego samego dnia
Darmowa dostawa powyżej 340 zł
Wydłużony okres zwrotów do 31 stycznia 2025 roku
Nasi klienci oceniają nas na pięć gwiazdek

Niemieckie noże szefa kuchni: najwyższa jakość z Solingen

Na tej stronie znajdziesz wyśmienite noże szefa kuchni niemieckich marek m.in. takich jak Zwilling, Güde, WMF, Messermeister i Robert Herder. Noże szefa kuchni są sercem Twojej kolekcji noży kuchennych. Wyprodukowane w Niemczech noże szefa kuchni to czysta jakość i niemiecka niezawodność.

Czytaj więcej

60 produkty
Szybka dostawa z własnego magazynu
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł
Kochamy produkty o wysokiej jakości
Ponad 17.000 produktów
Szybka dostawa z własnego magazynu
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł
Kochamy produkty o wysokiej jakości
Ponad 17.000 produktów
Szybka dostawa z własnego magazynu
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł
Kochamy produkty o wysokiej jakości
Ponad 17.000 produktów
Szybka dostawa z własnego magazynu
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł

Właściwości niemieckich noży szefa kuchni

Konstrukcja z trzema nitami

Niemieckie noże szefa kuchni znane są z klasycznej konstrukcji z trzema nitami. Jeśli poprosisz laika o narysowanie noża szefa kuchni, prawdopodobnie będzie to ten klasyczny niemiecki projekt. W dzisiejszych czasach nadal często można znaleźć ten projekt, a także bardziej nowoczesne wcielenia.

Solinger Dünschliff

Solingen jest niemiecką stolicą noża. Tutaj znajduje się większość producentów, a niektórzy istnieją nawet od ponad dwóch stuleci. Solingen Dünschliff jest klasyczną techniką, która jest używana do dziś przez Roberta Herdera. Jest to bardzo cienki szlif, który zapewnia doskonałe możliwości tnące.

Jak wybrać niemiecki nóż szefa kuchni

Niemieckie noże szefa kuchni mają różne kształty i rozmiary. Wybierając niemiecki nóż szefa kuchni, ważne jest, aby rozważyć rozmiar, wagę, wywarzenie i rękojeść. Nóż powinien dobrze leżeć w dłoni, a jego waga i wywarzenie powinny być odpowiednie. Rozmiar noża zależy od osobistych preferencji i rodzaju zadań, do których ma służyć; niektórzy używają noża ze szpicem do wszystkiego, a inni noża szefa kuchni.

Szukasz klasycznego noża, najlepiej z drewnianą rękojeścią? Koniecznie sprawdź noże Robert Herder. Jeśli szukasz bardziej nowoczesnych noży, Zwilling ma szeroki wybór.

Kolejną rzeczą, na którą należy zwrócić uwagę, jest to, czy nóż ma nasadę. Nasada jest grubą, metalową częścią pomiędzy rękojeścią a ostrzem. W niektórych nożach nasada zwęża się ku krawędzi tnącej, dzięki czemu palce są nieco bezpieczniejsze podczas krojenia. Jednocześnie utrudnia to trochę ostrzenie i uniemożliwia efektywne korzystanie z brody noża.

Zawsze prawidłowo przechowuj niemiecki nóż szefa kuchni. Możesz użyć listwy magnetycznej, bloku na noże, wkładu do szuflady lub osłony na noże. Jest to bezpieczniejsze dla Twoich dłoni, wygląda czyściej i zapobiega uszkodzeniu noży szefa kuchni.

Często zadawane pytania o niemieckie noże szefa kuchni