Noże Böker Core: niesamowity kształt i funkcjonalność
Niemiecka marka Böker po raz kolejny zaprezentowała niesamowitą kolekcję noży kuchennych tym razem serii Core. W wysublimowanym stylu i wykonaną z najwyższej jakości materiałów. Ostrze jest udoskonalone satynowym wykończeniem i ostrą jak brzytwa wypolerowaną krawędzią. Rękojeść jest wykonana z drewna orzecha włoskiego. Kolekcja składa się z różnych rodzajów noży kuchennych: od noża santoku po nóż do mięsa. Oszałamiające, lekkie noże, które są wspaniałe w użyciu. Noże kuchenne, jakich mogliśmy spodziewać się od Bökera!
Właściwości noży kuchennych Böker Core
Böker Core: ostrze z zaokrąglonym grzbietem
Ostrze noży kuchennych Böker Core wykonane jest ze stali X50CrMoV15: niemieckiej jakości stali, która jest idealna do produkcji noży. Ręcznie kute w Solingen i utwardzone do 58 HRC. Następnie udoskonalone satynowym wykończeniem i ostrą jak brzytwa wypolerowaną krawędzią. W rezultacie będziesz gotowy na każde kuchenne zadanie. Grzbiet ostrza jest delikatnie zaokrąglony. Nie ma więc ostrych kątów, ale ładne zakrzywienie. Dzięki temu nóż jest wygodny w użyciu w różnych pozycjach. Nawet przy dużym nacisku na grzbiet ostrza podczas cięcia lub siekania.
Böker Core: zachwycająca rękojeść z drewna orzecha włoskiego
Rękojeść płynnie łączy się z ostrzem. W ten sposób bakterie nie będą mogły się gromadzić. Rękojeść jest wykonana z drewna orzecha włoskiego. Pięknego rodzaju drewna o naturalnym wzorze. Dodatkowo połączenie drewna orzecha włoskiego i brak bolstera zapewniają, że każdy nóż jest relatywnie lekki. Jest to świetne zwłaszcza podczas krojenia dużej ilości składników. W skrócie, noże kuchenne Böker Core nie tylko wspaniale wyglądają, ale są też bardzo funkcjonalne. Dla niestrudzonego i komfortowego krojenia!