Noże Böker Forge: doskonała ergonomia
Seria Böker Forge łączy w sobie innowacyjny projekt z materiałami najwyższej jakości. Tak jak z nożami outdoorowymi Böker, te noże kuchenne wysokiej jakości oferują świetną ergonomię. Noże są idealnie zbalansowane dzięki rękojeści z pełnym trzpieniem. W połączeniu z ostrzem wykonanym z ostrej jak brzytwa stali X50CrMoV15, zapewniają one wyśmienitą efektywność. W tej wysokiej jakości serii noży kuchennych można dostrzec wieloletnie doświadczenie. Od noża santoku do noża do chleba: kolekcja Forge zapewnia niezawodność w bardzo rozsądnej cenie. Nie jest zaskakujące, że noże kuchenne Böker Forge uzyskały pierwsze miejsce w prestiżowym niemieckim 'Stiftung Warentest'.
Właściwości noży kuchennych Böker Forge
Ostrze Böker Forge
Ostrze noży Böker Forge wykonane jest ze stali X50CrMoV15: wysokiej jakości, niemieckiej stali, która jest idealna do produkcji noży, ponieważ jest ona odporna na korozję. Jest również łatwa w konserwacji. Stal jest zahartowana do 58 HRC. Ostrze jest udoskonalone satynowym wykończeniem i ostrą jak brzytwa wypolerowaną krawędzią. Bolster, część pomiędzy rękojeścią a ostrzem, zapewnia dodatkową stabilność i nie rozciąga się aż do ostrej krawędzi. W rezultacie nóż jest łatwy do naostrzenia w domu.
Rękojeść Böker Forge
Rękojeść jest wykonana z ABS. Jest to trwałe tworzywo sztuczne, które nie wchłania zapachów i wilgoci i jest łatwe w czyszczeniu. W rezultacie bakterie nie mają szans. Dzięki pełnemu trzpieniowi są one idealnie zbalansowane. Oznacza to, że trzpień rozciąga się na całą długość rękojeści. Zaokrąglony kształt rękojeści zapewnia, że świetnie leży on w dłoni i masz dużą kontrolę nad nożem. W skrócie noże z kolekcji Böker Forge są niesamowicie funkcjonalne i świetne w użyciu!