Twoja przeglądarka wymaga aktualizacji. Strona może nie dzialać prawidłowo.

Zamówienia złożone przed 18:30 są wysyłane tego samego dnia
Darmowa dostawa powyżej 340 zł
Wydłużony okres zwrotów do 31 stycznia 2025 roku
Nasi klienci oceniają nas na pięć gwiazdek

Noże kuchenne Yaxell Tsuchimon: to, co najlepsze z obu światów

Noże kuchenne Yaxell Tsuchimon charakteryzują się doskonałą jakością. Zachwycające wykończenie naprawdę się wyróżnia. W tej serii, Yaxell łączy japoński i europejski styl. Jak? Ostrza posiadają japoński styl pod względem kształtu i designu. Rękojeści, z drugiej strony, posiadają europejski styl ze swoimi zaokrąglonymi kształtami i nitami. To, co najlepsze z obu światów!

Czytaj więcej
18 produkty
Szybka dostawa z własnego magazynu
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł
Kochamy produkty o wysokiej jakości
Ponad 17.000 produktów

Właściwości noży Yaxell Tsuchimon

Młotkowane wykończenie noży Yaxell Tsuchimon

Noże kuchenne posiadają młotkowane wykończenie. Po japońsku takie wykończenie nosi nazwę Tsuchime. Stąd nazwa tej serii! Jest to tradycyjne i artystyczne, japońskie wykończenie stworzone przez młot kowalski. Wgłębienia na ostrzu zapobiegają przyklejaniu się plasterków jedzenia do ostrza.

Stal Yaxell Tsuchimon

Trzy warstwowe ostrze posiada rdzeń ze stali VG10 o twardości 61 HRC. Stal VG10 jest znana z tego, że jest bardzo twarda, ale także łatwa w obróbce. Doświadczony kowal potrafi wykonać bardzo cienkie i ostre jak brzytwa ostrze. Aby zapewnić maksymalną ochronę rdzenia, stal VG10 jest otoczona 2 warstwami stali nierdzewnej. Warstwy te również tworzą linię, która jest widoczna nad krawędzią tnącą ostrza.

Rękojeść Yaxell Tsuchimon

Rękojeść wykonana jest z micarty. Micarta to materiał zrobiony z lnu impregnowanego żywicą epoksydową. Dzięki temu jest to materiał bardzo twardy. Wytrzymuje duże obciążenia i jest odporny na działanie wody. Micarta jest znana z tego, że zapewnia dużą przyczepność, nawet gdy jest mokra. Owalny przekrój rękojeści zapewnia dobry chwyt i jest wygodny do trzymania.