Noże kuchenne Yaxell Ketu: czysta rozkosz
Noże kuchenne Yaxell Ketu są eleganckimi i praktycznymi, japońskimi nożami kuchennymi. Zachwycające połączenie młotkowanej, 3-warstwowej stali z rękojeścią wykonaną z drewna pakka z przepięknym mozaikowym pinem. Noże kuchenne Yaxell są wykonywane w japońskiej stolicy noża: Seki. Tutaj łączą nowoczesne techniki, projekty i materiały z wiedzą historyczną i ekspertyzą tradycyjnych wytwórców mieczy i noży.
Właściwości noży kuchennych Yaxell Ketu
Ostrze noża Yaxell Ketu składa się z trzech warstw. Dwie warstwy stali nierdzewnej na zewnątrz, otaczające rdzeń ze stali proszkowej SG2. Jest to bardzo twarda stal, o twardości 63 HRC! Dzięki temu nóż może być ostry jak brzytwa. Ostrze posiada młotkowane wykończenie. Po japońsku takie wykończenie nosi nazwę Tsuchime. Jest to tradycyjne i artystyczne, japońskie wykończenie oryginalnie stworzone przez młot kowalski. Rękojeść wykonana jest z drewna pakka. U podstaw użyte jest drewno bukowe i ma oszałamiający czarno-złoto-brązowy kolor. Drewno pakka jest laminatem wykonanym z cienkich warstw drewna impregnowanego mocną żywicą syntetyczną. W rezultacie jest ono bardzo twarde. Idealny na rękojeść noża. Dzięki zaokrąglonej rękojeści nóż świetnie leży w dłoni. Dekoracyjny mozaikowy pin i grawer na końcu rękojeści czyni ją jeszcze bardziej elegancką.
Noże kuchenne Yaxell
Yaxell produkuje profesjonalne, japońskie noże kuchenne codziennego użytku od 1932 roku. Produkuje je w japońskiej stolicy noża: Seki. Tutaj łączą nowoczesne techniki, projekty i materiały z wiedzą historyczną i ekspertyzą tradycyjnych wytwórców mieczy i noży. Yaxell zdaje sobie sprawę, że nóż kuchenny jest istotną częścią Twojego codziennego życia. Musi być on zatem dostępny i niezawodny, ale powinien też być źródłem inspiracji i entuzjazmu. Aby to osiągnąć, Yaxell przedstawił kilka kolekcji, które są odpowiednie dla każdego. Zastosowane materiały zapewniają niezawodność i najwyższą jakość. Tych noży z przyjemnością będziesz używać każdego dnia.