Noże mill Robert Herder: niesamowita jakość
Nóż mill Roberta Herdera jest najpopularniejszym nożem kuchennym ostatnich 100 lat. Sławny ze swojej ekstremalnej ostrości i wyśmienitego stosunku jakości do ceny, jest to najlepszy nóż do obierania na rynku. Noże mill są produkowane od dziesiątek lat i są równie trwałe. Dbałość o szczegóły, świetne wykończenie i unikalne zdolności krojenia powodują, że noże mill Roberta Herdera są niezastąpione w Twojej kuchni.
Cechy noża mill
Noże te wykonane są zgodnie z tradycyjnymi metodami i zostały naostrzone w Niemczech w mieście Solingen. Posiadają one cienki szlif (noszący nazwę 'Dünschliff') i polerowane wykończenie. Uzyskanie pożądanego rezultatu wymaga sporo pracy ręcznej, ale jest tego warte. Cecha, jaką jest ostrość jest częściowo wynikiem klasycznego Solinger Dünnschliff. Stal węglowa, która jest użyta do ostrza, jest kolejnym czynnikiem. W rezultacie, nóż mill jest ostrzejszy niż większość innych noży do obierania. Ponieważ stal zawiera dużo węgla, ostrze jest bardzo twarde, ale nie nierdzewne. Oznacza to, że noże zmieniają kolor relatywnie szybko. Jak konserwować nóż mill, aby cieszyć się nim dłużej? Możesz przeczytać wszystko na ten temat w naszych tematach: Jak mam konserwować mój nóż mill?