Noże Robert Herder 1922: noże najwyższej jakości w klasycznym niemieckim stylu
Wyróżniające się noże Robert Herder 1922 wykonane są zgodnie z klasycznym wzorem z 1922 roku. Ostrza są naostrzone tak, aby miały bardzo cienką krawędź, dzięki czemu noże te tną bardzo gładko. Krojenie ma związek z oporem, co oznacza, że im cieńsze ostrze, tym łatwiej można kroić. To właśnie tym wyróżniają się noże serii 1922.
Właściwości noży Robert Herder 1922
Ostrze ze stali węglowej
Ostrze noży serii 1922 wykonane jest ze stali węglowej. Ten rodzaj stali może być naostrzony do wyższego poziomu niż stal nierdzewna i utrzyma swoją ostrość przez dłuższy czas. Jakkolwiek, stal węglowa nie jest nierdzewna i dlatego noże te wymagają trochę więcej opieki. Myj je ręcznie zaraz po użyciu i dobrze wysusz. Nigdy nie zostawiaj noża mokrego lub brudnego, ponieważ zacznie rdzewieć. Z upływem czasu wykształci się na ostrzu patyna i stal będzie trochę bardziej nierdzewna. Musisz być też bardzo ostrożny, kiedy kroisz kwaśne produkty.
Materiał rękojeści noży Robert Herder 1922
Noże Robert Herder 1922 są dostępne z różnymi materiałami rękojeści. Możesz wybrać pomiędzy rękojeścią z drewna orzecha włoskiego lub drewna śliwy. Obydwa są pięknymi rodzajami drewna i będą wyglądały cudownie w Twojej kuchni.
Manufaktura Robert Herder
Noże Robert Herder nie są produkowane w fabryce, ale w relatywnie małym warsztacie. Praktycznie wszystko wykonywane jest ręcznie. Powoduje to, że czasami czas dostawy jest trochę dłuższy niż konkurencyjnych marek produkujących w fabrykach.