Noże kuchenne Zwilling Diplôme: zaprojektowane dla i przez wymagających kucharzy
Noże kuchenne Zwilling Diplôme powstały we współpracy ze światowej sławy szkołą kulinarną Le Cordon Bleu. Rezultatem jest kolekcja najwyższej jakości noży kuchennych wyprodukowana w fabryce Miyabi w Seki w Japonii. Niemiecka rzetelność, francuska finezja i japoński kunszt: wszystko to łączy się w kolekcji Diplôme.
Charakterystyka produktów Zwilling Diplôme
Wytrzymałe ostrze ze stali nierdzewnej
Od razu można zauważyć sposób, w jaki wykonano kontury krawędzi noży Zwilling Diplôme. Krawędź ta sprawia, że każdy nóż wygląda niebanalnie i urzekająco. Wygląda na to, że dwa rodzaje stali łączą się ze sobą, podczas gdy ostrze jest wykonane z jednego rodzaju stali: FC61. Stal nierdzewna i twarda jak skała, głównie dzięki procesowi hartowania lodem FRIODURx2. Ponieważ nie ma bolstera, można wykorzystać całą powierzchnię tnącą. Zarówno przy krojeniu, jak i ostrzeniu. Noże te posiadają ostrą jak brzytwa krawędź o ograniczonym kącie ostrzenia, co jest wynikiem tradycyjnego japońskiego stylu ostrzenia Honbazuke. Podczas tego procesu każdy nóż jest ostrzony i szlifowany w trzech etapach. W związku z tym ostrze jest ostre od czubka do brody.
Łatwa w konserwacji rękojeść z tworzywa sztucznego
Ergonomiczny kształt rękojeść noży Zwilling Diplôme płynnie łączy się z ostrzem. Uchwyt jest wyprofilowany w taki sposób, że wygodnie leży w dłoni, nawet podczas długotrwałego użytkowania. Wykonana jest z materiału łatwego w konserwacji. Konstrukcja z pełnym trzpieniem i trzema nitami zapewnia rękojeści ponadczasowy wygląd. Wisienką na torcie są subtelne niebieskie linie po obu stronach trzpienia. Zachwycający szczegół, który odnosi się do Le Cordon Bleu.
Konserwacja Zwilling Diplôme
Noży kuchennych Zwilling Diplôme nie można myć w zmywarce. Najlepiej myć je ręcznie. Dzięki temu rękojeść pozostanie w doskonałym stanie, a ostrze nie stępi się szybko.