Noże kuchenne Zwilling Professional 'S': 'podręcznikowe' noże
Noże Zwilling Professional 'S' są podręcznikową wersją klasycznych noży kuchennych. Są one zaprojektowane dla profesjonalistów, ale zachwycą również wielu ambitnych kucharzy amatorów. Ciemna rękojeść z tworzywa Novodur z trzema nitami sprawia, że noże wyglądają tak, jak często wyobrażamy sobie noże kuchenne. Rękojeść płynnie łączy się z ostrzem, dzięki czemu brud nie dostaje się pomiędzy nie. Absolutny wymóg w dziedzinie higieny. Zwłaszcza w profesjonalnej kuchni, stąd nazwa Zwilling Professional 'S'.
Charakterystyka noży Zwilling Professional 'S'
Ostrze Zwilling Professional 'S'
Głownia i trzpień wykute są z jednego kawałka stali, a trzpień rozciąga się na całą długość rękojeści . Ostrze wykonane jest ze słynnej stali Zwillinga, stali Friodur hartowanej lodem. Ta specjalna obróbka Friodur zapewnia, że ostrze jest twarde, wytrzymałe i ostre, ale także elastyczne. Idealne do długotrwałego użytkowania. Stal posiada twardość 57 HRC i ładne satynowe wykończenie . Twardość ta jest wystarczająca, aby zagwarantować długotrwałą ostrość, ale nie za twarda, aby pozostała łatwa w ostrzeniu.
Rękojeść Zwilling Professional 'S'
Jak to wcześniej zostało wspomniane, ciemna rękojeść z trzema nitami z tworzywa Novodur zapewnia klasyczny wygląd. Rękojeść płynnie łączy się z ostrzem, dzięki czemu brud nie dostaje się pomiędzy nie. Jest to kluczowe, jeśli chodzi o higienę, szczególnie w profesjonalnej kuchni. Nawet po wielu godzinach użytkowania noże te świetnie leżą w dłoni: ergonomiczna rękojeść o klasycznym wyglądzie wygodnie leży w dłoni.
Konserwacja Zwilling Professional 'S'
Noże kuchenne z kolekcji Zwilling Professional 'S' są łatwe w ostrzeniu. Zalecamy mycie tych noży ręcznie i unikanie zmywarki. Detergenty używane w zmywarce mogą oddziaływać na noże w dłuższej perspektywie.