Zwilling Gourmet: klasyczne, niezawodne noże kuchenne
Noże kuchenne Zwilling Gourmet są idealne dla kucharzy amatorów. Klasyczne noże kuchenne w przyjaznej cenie. Wypróbowana i przetestowana konstrukcja z trzema nitami jest popularna od dziesięcioleci. Ponadczasowa i ekstremalnie efektywna. Noże kuchenne Zwilling Gourmet mają różne kształty ostrza. Dzięki temu zawsze będziesz mieć odpowiedni nóż do danego zadania. Kolekcja noży kuchennych najwyższej jakości, wyprodukowana w Solingen.
Charakterystyka noży Zwilling Gourmet
Rękojeść i ostrze Zwilling Gourmet
Każdy nóż z kolekcji Gourmet jest kuty z jednego kawałka stali. Nierdzewnej i hartowanej lodem Friodur, którą często widzimy przy nożach kuchennych Zwilling. Podczas tego specjalnego procesu stal jest poddawana ekstremalnym temperaturom w kilku etapach. Następnie każdy nóż jest ostrzony z laserową precyzją. Wspaniałe połączenie, zapewniające ekstremalnie dobrą ostrość, trwałość, odporność na korozję i zachowanie ostrości.
Ostrze rozciąga się na całą długość rękojeści, znane jako konstrukcja z pełnym trzpieniem. Brak bolstera, więc można użyć całej długości ostrza. Dzięki temu każdy nóż jest lżejszy, łatwiejszy w manewrowaniu i wygodniejszy do ostrzenia na kamieniu ostrzącym. Rękojeść jest wykonana z POM. Zabezpieczona trzema nitami. Klasycznie, ale efektywnie. Każdy nóż jest dobrze wyważony i wygodnie leży w dłoni.
Materiały i konserwacja Zwilling Gourmet
Dzięki użytym materiałom noże Zwilling Gourmet można myć w zmywarce. Jakkolwiek, zalecamy myć je ręcznie. W końcu, jeśli myjesz je ręcznie, noże nie ucierpią z powodu detergentu i nieuniknionego "zderzenia" w zmywarce. Dzięki temu noże pozostaną w doskonałym stanie przez bardzo długi czas.
Różnice pomiędzy Gourmet i Twin Gourmet
Kolekcja Zwilling Gourmet wygląda bardzo podobnie do kolekcji Twin Gourmet. Ta sama, ponadczasowa, klasyczna konstrukcja z trzema nitami. Takie samo ostrze ze stali hartowanej lodem Friodur bez bolstera. Ale są pewne różnice. Główną różnicą jest logo Zwilling na środkowym nicie w kolekcji Gourmet. Największa różnica znajduje się w miejscu produkcji ostrzy. Podczas gdy noże Twin Gourmet zostały wyprodukowane w Hiszpanii, noże Gourmet pochodzą z Niemiec. Przyjemnie i znajomo.