Nożyce Zwilling: naostrzone do perfekcji
Kolekcja nożyc Zwilling J.A. Henckels została naostrzona do perfekcji w Solingen. Nożyce te słyną z pomysłowej konstrukcji i niesamowitego zachowania ostrości. Oprócz ostrych jak brzytwa noży kuchennych, możesz również zwrócić się do Zwilling po najlepsze nożyce!
Właściwości nożyc Zwilling
Materiały wysokiej jakości
Główna różnica pomiędzy nożycami Zwilling a nożycami większości innych marek jest to, że Zwilling używa znacznie wyższej jakości stali nierdzewnej. Jest to coś, co zauważysz po dłuższym używaniu nożyc, ponieważ będziesz widzieć , że nożyce zachowują swoją ostrość przez bardzo długi czas. Są też łatwe w ostrzeniu, gdy z czasem utracą swoją ostrość. Dzięki temu możesz cieszyć się nimi przesz wiele lat. Niektóre nożyce, jak np. nożyce do drobiu, są całkowicie wykonane ze stali. Inne nożyce cechują uchwyty z wysokiej jakości tworzywa sztucznego dla dodatkowego komfortu użytkowania. Z parą nożyc Zwilling z łatwością poradzisz sobie z każdym cięciem.
Rodzaje nożyc
Zwilling oferuje różne rodzaje nożyc do różnych celów. Na przykład nożyce kuchenne do wszechstronnego zastosowania, nożyce do drobiu do przecinania kości, a nawet nożyce krawieckie. Zaletą nożyc do drobiu jest to, że zapewniają one idealny efekt dźwigni, dzięki czemu przetniesz kości bez konieczności stosowania dużego nacisku. Nożyce krawieckie pozwolą Ci prześlizgnąć się przez materiał, często nawet nie będzie konieczności cięcia. Dla każdego istnieje odpowiednia para nożyc Zwilling.