Twoja przeglądarka wymaga aktualizacji. Strona może nie dzialać prawidłowo.

Zamówienia złożone przed 18:30 są wysyłane tego samego dnia
Darmowa dostawa powyżej 340 zł
Wydłużony okres zwrotów do 31 stycznia 2025 roku
Nasi klienci oceniają nas na pięć gwiazdek

Noże Miyabi by Zwilling: japońskie rzemiosło i niemiecka niezawodność

Najwyższa ostrość, nieodparty design i doskonała ergonomia. Właśnie ta kombinacja sprawia, że noże Miyabi są tak wysokiej jakości. Noże te są najlepszym połączeniem niemieckiej niezawodności z tradycyjnym japońskim rzemiosłem. Są one produkowane w Seki, japońskiej stolicy noża. Ostrza są zahartowane do bardzo wysokiego poziomu HRC. Twardość w połączeniu z niezwykle cienką krawędzią tnącą zapewnia najwyższą ostrość. Ciężko będzie znaleźć noże kuchenne, które są tak ostre w momencie dostarczenia, jak noże Miyabi.

Czytaj więcej
51 produkty

Dlaczego wybrać noże kuchenne Miyabi by Zwilling

Ci, którzy wybierają noże Miyabi, wybierają nieporównywalną jakość. Każdy nóż Miyabi przechodzi przez skrupulatny proces produkcji i kontroli jakości. Dlatego każdy nóż jest wyjątkowy. Wykorzystując różne rodzaje stali damasceńskiej i unikalne metody wytrawiania, każda seria Zwilling Miyabi ma całkowicie unikalny wygląd i styl. Od wdzięcznego projektu po nienaganne wykończenie, każdy aspekt noża Miyabi jest dobrze przemyślany. Wyjątkowa ostrość i doskonałe wyważenie tych noży zapewniają nieporównywalne wrażenia podczas krojenia. Przenieś swoje umiejętności kulinarne na wyższy poziom dzięki Miyabi. Wybierając Miyabi decydujesz się na rzemiosło, precyzję i trwałość.

Serie Miyabi by Zwilling

Miyabi 4000FC

Wyglądające nowocześnie ostrza wykonane ze stali FC61 płynnie przymocowane są do ośmiokątnych rękojeści wykonanych z drewna pakka. Wykończone mozaikowym pinem Miyabi.

Miyabi 5000FCD

Stal damasceńska o wysokim kontraście składa się z 49-warstw o twardości 61 HRC. Noże te mają ergonomiczną rękojeść o przekroju w kształcie litery D wykonaną z czarnego drewna pakka. Wykończone mozaikowym pinem Miyabi.

Miyabi 5000MCD

Unikalna kolekcja stali damasceńskiej o 101-warstwach i twardości 63 HRC. Rękojeści o przekroju w kształcie litery D wykonane są z jasnej brzozy karelskiej Masur.

Miyabi 5000MCD 67

Eleganckie noże kuchenne wykonane ze 133-warstw stali damasceńskiej o twardości 66 HRC. Rękojeści o przekroju w kształcie litery D wykonane są ze specjalnego, czarnego drewna jesionu.

Miyabi 6000MCT

Tsuchime - młotkowane ostrze wykonane z 3-warstw stali damasceńskiej o twardości 63 HRC. Rękojeści są wykonane ze stabilizowanego drewna cocobolo i mają ergonomiczną konstrukcję.

Miyabi 7000D

Zachwycająca stal damasceńska o 65-warstwach i twardości 60 HRC. Eleganckie rękojeści o przekroju w kształcie litery D z czarnymi wstawkami z micarty. Jest to najbardziej nowocześnie wyglądająca kolekcja w asortymencie Miyabi.

Rodzaje produktów Miyabi by Zwilling

Oczywiście asortyment Miyabi obejmuje rodzaje noży, których można oczekiwać od japońskich noży: specjalistyczne noże, takie jak shotoh lub sujihiki, ale także bardziej znane noże gyuto i santoku. Tym, co mają one wspólnego, jest ich imponująca krawędź tnąca. Opór krojenia jest minimalny. Właśnie dlatego używanie noży Miyabi jest taką przyjemnością. Zarówno kucharze amatorzy, jak i profesjonaliści będą cieszyli się nimi przez lata.

Akcesoria Miyabi

Obok wspaniałych noży kuchennych w asortymencie Miyabi znajdują się również akcesoria. Na przykład: bloki na noże, deski do krojenia czy też kamienie ostrzące Miyabi, aby utrzymać Twoje noże ostre. Akcesoria Miyabi są wysokiej jakości podobnie jak ich noże.

Historia Miyabi by Zwilling

W 2004 roku Zwilling J.A. Henckels kupił fabrykę noży w Seki City w Japonii. Znany producent noży kuchennych z Solingen postanowił stworzyć nową markę: Miyabi by Zwilling. Noże te są najlepszym połączeniem niemieckiej niezawodności z tradycyjnym japońskim rzemiosłem. Te noże premium są sprzedawane w Knivesandtools od 2010 roku. Miyabi jest jedną z najlepszych marek kuchennych w naszym asortymencie.

Często zadawane pytania o Miyabi by Zwilling