Noże kuchenne Tojiro Zen: japońska tradycja w najlepszym wydaniu
Noże kuchenne Tojiro Zen reprezentują japońską tradycję. Noże te są lekkie, bardzo funkcjonalne i pod względem przedziału cenowego należą do segmentu budżetowego marki Tojiro. Rękojeść jest wykonana z drewna magnolii, a bolster z czarnego polipropylenu. Ponadczasowy wygląd! W tej serii znajdziesz różne rodzaje noży kuchennych. Od noża santoku po długi nóż sashimi.
Właściwości Tojiro Zen
Ostrze Zen
Noże kuchenne Zen charakteryzują się laminowanym ostrzem, które składa się z trzech warstw stali. Rdzeń wykonany jest ze stali VG10 z nierdzewną stalą chromową 13 z każdej strony. Zapewnia to trwałe i elastyczne ostrze o doskonałej skuteczności, które jest łatwe w konserwacji. Ta technika kucia jest bardzo dobrze znana w Japonii i można ją często spotkać przy japońskich nożach kuchennych.
Rękojeść Zen
Rękojeść jest wykonana z drewna magnolii, a bolster z czarnego polipropylenu. Drewno magnolii jest bardzo lekkie, a czarny boster zapewnia ładny kontrast. Rękojeść posiada tradycyjny japoński kształt litery D. Oznacza to, że rękojeść jest asymetryczna i dzięki temu idealnie leży w dłoni. Jest to typowa właściwość japońska!