Twoja przeglądarka wymaga aktualizacji. Strona może nie dzialać prawidłowo.

Zamówienia złożone przed 18:30 są wysyłane tego samego dnia
Darmowa dostawa powyżej 340 zł
Wydłużony okres zwrotów do 31 stycznia 2025 roku
Nasi klienci oceniają nas na pięć gwiazdek

Noże kuchenne Eden Kanso Aogami dla osób praworęcznych: bezprecedensowe doświadczenie krojenia

Noże kuchenne Eden Kanso Aogami są ręcznie kute w Japonii. Kenso po japońsku oznacza prostotę. Odzwierciedla to cel przyświecający projektowi tych noży: zapewnienie najlepszego doświadczenia krojenia w najniższej możliwej cenie, bez kompromisów. Te wszechstronne noże kuchenne dostępne są dla osób praworęcznych i leworęcznych.

Czytaj więcej
10 produkty
Szybka dostawa z własnego magazynu
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł

Właściwości Eden Kanso Aogami

Stal Eden Kanso Aogami

Noże wykonane są z niebieskiej stali papierowej, która jest rodzajem stali o twardości około 62-63 HRC. W rezultacie, noże te mogą być wzbogacone o ekstremalnie cienki szlif. Unikalna niebieska stal papierowa noży Eden Kanso Aogami ma świetne właściwości zapewniające fantastyczne wrażenia krojenia. Ten rodzaj stali jest niezwykle trwały i może zostać naostrzony do ekstremalnego poziomu ostrości. Niebieska stal papierowa zawiera trochę więcej chromu i wolframu niż podobne rodzaje stali. W rezultacie, ten rodzaj stali jest bardziej odporny na korozję i mniej podatny na odpryski.Oczywiście stal ta potrzebuje konserwacji od czasu do czasu. Chociaż jest bardziej odporna na korozję niż porównywalne stale, nadal nie jest całkowicie nierdzewna. Aby zapobiec powstawaniu rdzy, ważne jest, aby wysuszyć noże po użyciu. Z upływem czasu rozwinie się naturalna warstwa powstała na skutek utlenienia (zwana patyną) zapewniająca ochronę przeciw korozji.

Rękojeść Eden Kanso Aogami dla osób praworęcznych

Klasyczna japońska rękojeść z czerwonego drewna sandałowego jest asymetryczna, co powoduje, że nóż świetnie leży w dłoni. Noże Eden Kanso Aogami są dostępne w wersji dla osób leworęcznych i praworęcznych.

Ostrzenie noży kuchennych Eden Kanso Aogami

Dobrze wiedzieć, że tych noży nie należy ostrzyć ostrzałką szczelinową przeciąganą. Ze względu na twardości stali i ruchy na boki, które są wykonywane przy użyciu ostrzałki szczelinowej przeciąganej, kawałki krawędzi mogą się odłamać. Z tego powodu zalecamy ostrzenie tych noży ręcznie przy użyciu osełki, stalki lub systemu ostrzącego.

25 lat gwarancji

Oferujemy 25 lat gwarancji na wady materiałowe i produkcyjne! Uwaga: plamy korozji nie są wadą materiału i noży tych nie można myć w zmywarce.