Twoja przeglądarka wymaga aktualizacji. Strona może nie dzialać prawidłowo.

Zamówienia złożone przed 18:30 są wysyłane tego samego dnia
Darmowa dostawa powyżej 340 zł
Wydłużony okres zwrotów do 31 stycznia 2025 roku
Nasi klienci oceniają nas na pięć gwiazdek

Eden Sugoi Olive: niesamowite noże kuchenne w japońskim stylu

Noże z kolekcji Eden Sugoi Olive to podstawa dla każdego miłośnika noży w japońskim stylu. Część nazwy seria ta zawdzięcza rękojeści o owalnym przekroju wykonanym z drewna oliwnego. Owalny kształt jest jednym z charakterystycznych typów japońskich rękojeści. Wzór drewna rękojeści może różnić się od tego na stronie internetowej. Seria ta składa się z kilku noży kuchennych o zachwycającej rękojeści z drewna oliwnego, które są idealne do krojenia ryb, mięsa i warzyw.

Czytaj więcej
4 produkty

Właściwości Eden Sugoi Olive

Ostrze ze stali VG10

Ostrza noży kuchennych Eden Sugoi Olive są wykonane z japońskiej VG10, zahartowanej do 58-60 HRC. Jest to rodzaj stali nierdzewnej z relatywnie dużą zawartością węgla. Oznacza to, że stal VG10 jest o wiele bardziej twarda niż większość rodzajów stali nierdzewnej. W rezultacie, krawędź noża posiada bardzo cienki szlif i jest naprawdę ostra jak brzytwa. Ten rodzaj stali znany jest również z tego, że jest łatwy w ostrzeniu. Jest to wynikiem molekularnej budowy stali. Możemy mówić o tym godzinami, ale nie będziemy. Ostrza tych noży są wzbogacone o damasceńskie wykończenie. W rezultacie, noże wyglądają niesamowicie. Wygląd w końcu też się liczy! Noże serii Eden Sugoi Olive nie posiadają bolstera, który przeszkadza podczas krojenia. Dodatkowo, łatwo jest naostrzyć nóż, ponieważ bolster nie będzie przeszkadzał podczas ostrzenia.

Konserwacja Twoich nowych noży kuchennych?

Jeśli będziesz odpowiednio obchodzić się ze swoimi nożami, będziesz cieszyć się nimi latami. Jak większość noży kuchennych, również noży z kolekcji Sugoi Olive nie można myć w zmywarce. Jeśli włożysz je do zmywarki, szybko zauważysz, że drewno oliwne zostanie uszkodzone. Jest to wynikiem połączenia ostrych detergentów, temperatury i faktu, że nóż pozostaje wilgotny w zmywarce przez dłuższy czas. Zmywarka może uszkodzić drewnianą rękojeść, a ostrze może zacząć rdzewieć. Najlepiej jest umyć je i wysuszyć ręcznie zaraz po użyciu. Utrzymuj drewno w optymalnym stanie, regularnie nakładając na rękojeść warstwę oleju mineralnego.

Eden: ekskluzywna marka Knivesandtools

Noże Eden są dostępne wyłącznie w Knivesandtools. Jesteśmy przekonani o jakości naszych noży kuchennych Eden. Dlatego oferujemy 25 lat gwarancji na wady materiałowe i produkcyjne.