Twoja przeglądarka wymaga aktualizacji. Strona może nie dzialać prawidłowo.

Zamówienia złożone przed 18:30 są wysyłane tego samego dnia
Darmowa dostawa powyżej 340 zł
Wydłużony okres zwrotów do 31 stycznia 2025 roku
Nasi klienci oceniają nas na pięć gwiazdek

Noże kuchenne Eden Elements: nieskazitelna harmonia pomiędzy formą i funkcjonalnością.

Odkryj kolekcję Eden Elements. Kolekcja noży kuchennych, w których design doskonale łączy się z użytecznością. Kolekcja ta została zainspirowana przez sześć azjatyckich elementów: wodę, drewno, ogień, ziemię i metal. Elementy te są reprezentowane przez linię kolorów rękojeści z tworzywa. Aby osłodzić ofertę, noże te posiadają ostrą jak brzytwa krawędź i są świetnie zbalansowane. Obudź swój geniusz kulinarny i poszerz horyzonty z nożami kuchennymi Eden Elements.

Czytaj więcej
7 produkty
Szybka dostawa z własnego magazynu
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł

Właściwości Eden Elements

Każdy nóż jest starannie wykonany, aby zadowolić kulinarnych koneserów, którzy delektują się sztuką gotowania. Powierzchnia ostrza ze stali nierdzewnej posiada intrygujące, częściowo młotkowane wykończenie. Oryginalnie wgłębienia są rezultatem działania młota kowalskiego. Zapobiega to przyklejaniu się produktów do ostrza. W rezultacie, noże te wnoszą na Twój stół zarówno modę, jak i funkcjonalność. Rękojeść jest wykonana z kolorowego G10. Jest to bardzo wytrzymałe tworzywo, które jest odporne na wilgoć, ciepło i upadki. Ze swoimi charakterystycznymi kolorowymi rękojeściami, noże te są pięknym dodatkiem do Twojego kuchennego arsenału i są odpowiednie dla każdego początkującego kucharza, chcącego dodać uzupełniającego elementu do swoich doświadczeń kulinarnych!

Noże w kolecji Eden Elements

  • Nóż santoku jest wszechstronnym nożem kuchennym, który jest idealny do krojenia, miażdżenia i nabierania mięsa, ryb i warzyw. Nóż santoku, o ognistym czerwonym kolorze, dodaje pikantności do Twoich ulubionych dań.
  • Pankiri jest japońskim terminem noża do chleba. Jest to duży nóż z ostrzem w całości ząbkowanym, który pozwala Ci bez wysiłku kroić chleb i warzywa. Na przykład dynię, melony czy seler naciowy. Nóż o niespotykanej mocy i wytrzymałości metalu.
  • Nóż nakiri znajduje się w prawie każdej japońskiej kuchni. Wysokie i kwadratowe ostrze jest świetne do szybkiego krojenia warzyw, owoców i ziół. Nóż do warzyw, z zieloną rękojeścią, uziemi twojego wewnętrznego szefa kuchni.
  • Nóż sashimi jest idealny do delikatniejszych zadań krojenia. Długie i niskie ostrze zostało zaprojektowane do krojenia bardzo cienkich plastrów sashimi. Imponująca biało-niebieska rękojeść odzwierciedla nurt rzeki.
  • Nóż petty jest mały, ale potężny. Ten mały nóż do obierania jest fenomenalny do precyzyjnych zadań i krojenia w kostkę. Żółta rękojeść tego noża podkreśla trwałość i wszechstronność drewna.

Jak konserwować noże kuchenne Eden Elements?

Zawsze myj noże kuchenne Eden Elements ręcznie. Jeśli włożysz je do zmywarki, woda może pozostać w małych wgłębieniach ostrza. Sprawia to, że stal jest bardziej podatna na rdzewienie. Dodatkowo, detergenty mogą mieć wpływ na rękojeść noży, powodując ich zmatowienie z upływem czasu. Zachowaj swoje noże w świetnej formie i myj je ręcznie!