Noże kuchenne Eden Classic Damast: jakość i elegancja
Noże kuchenne Eden Classic Damast są idealną symbiozą jakości i elegancji. Rdzeń wykonany z AUS-10 umieszczony pośrodku wielu warstw stali damasceńskiej nadaje wyróżniającego się wyglądu. Czarna rękojeść płynnie łączy się z ostrzem. Rękojeść wykonana jest z kompozytu lnu i żywicy syntetycznej i przymocowana jest do pełnego trzpienia trzema klasycznymi nitami. Zachwycające i funkcjonalne!
Właściwości Eden Classic Damast
Noże Eden Classic Damast nie tylko są eleganckie, lecz również niesamowicie funkcjonalne. Trzpień rozciąga się na całą długość rękojeści. W rezultacie noże te są bardzo trwałe. Rękojeść płynnie łączy się z ostrzem. Zapobiega to dostawaniu się brudu pomiędzy ostrze i rękojeść! Podczas krojenia możesz użyć całej długości ostrego jak brzytwa ostrza. Ponieważ nie ma grubszej części pomiędzy rękojeścią a ostrzem, które nazywane jest też 'nasadą". Brak nasady powoduje również łatwiejsze ostrzenie noży Eden Classic Damast.
Rodzaje noży kuchennych Eden Classic Damast
W kolekcji Eden Classic Damast znajdziesz każdy rodzaj noża kuchennego, jaki tylko potrzebujesz. Od noża szefa kuchni po nóż ze szpicem. A może preferujesz japoński nóż santoku czy nakiri? Noże są dostępne w różnych zestawach z blokiem na noże lub bez.
Konserwacja noży kuchennych Eden Classic Damast
Najlepiej jest myć noże kuchenne z kolekcji Eden Classic Damast ręcznie. Detergenty mogą mieć negatywny wpływ na stal. Dlatego wkładanie tych noży do zmywarki może spowodować pojawianie się palm i rdzy na ostrzu. Dodatkowo detergenty mogą mieć wpływ na rękojeść noży, powodując ich zmatowienie z upływem czasu. Jeśli chcesz, aby Twoje noże wyglądały świetnie przez dłuższy czas, myj je ręcznie!
Eden Classic Damast: 25 lat gwarancji
Jesteśmy w pełni przekonani o jakości naszych noży kuchennych Eden. Dlatego oferujemy 25 lat gwarancji na wady materiałowe i produkcyjne.