Twoja przeglądarka wymaga aktualizacji. Strona może nie dzialać prawidłowo.

Zamówienia złożone przed 18:30 są wysyłane tego samego dnia
Darmowa dostawa powyżej 340 zł
Wydłużony okres zwrotów do 31 stycznia 2025 roku
Nasi klienci oceniają nas na pięć gwiazdek

Eden Susumi SG2: nasza wizja perfekcji

Noże kuchenne Eden Susumi SG2 są ręcznie kute w Japonii. Susumi oznacza postęp, nazwa ta została wybrana ze względu na wzór i wybór materiałów, które są bardzo innowacyjne. Ostrze wykonane jest ze stali proszkowej SG2 z damasceńskim wykończeniem. Jest to rodzaj stali o bardzo drobnej strukturze i twardości około 62-63 HRC. Dzięki takiej twardości stali, noże te mogą zostać udoskonalone o bardzo cienki szlif. Rękojeści są wykonane również z materiałów wysokiej jakości: 'czerwone drewno sandałowe'. Jest to rodzaj drewna różanego o pięknym czerwonym kolorze.

Czytaj więcej
6 produkty

Właściwości Eden Susumi SG2

Rodzaj stali i rękojeść

Noże są odporne na korozję, a stal damasceńska ma taką samą twardość jak rdzeń SG2. Są one bardziej odporne na zarysowania niż większość noży wykonanych ze stali damasceńskiej. Rękojeści w japońskim stylu wykonane są z 'czerwonego drewna sandałowego', rodzaju drewna o głębokim czerwonym kolorze. Niezwykłe właściwości stali SG2 w połączeniu z zachwycającym wzorem powodują, że jest to prawdopodobnie najlepsza seria noży kuchennych w naszym asortymencie. Nasza wizja perfekcji.

Ostrzenie noży kuchennych Eden Susumi

Najlepiej jest ostrzyć te noże ręcznie. Osełki, stalki ostrzące czy też systemy ostrzące, wszystkie z nich są dobrym wariantem. Zalecamy unikać ostrzałek szczelinowych przeciąganych przy tego rodzaju ostrzach, jako że są one wykonane z twardej stali i ruchy boczne wykonywane podczas ostrzenia, mogą spowodować, odłamywanie się stali. A to byłaby wielka strata!

25 lat gwarancj

Oferujemy 25 lat gwarancji na wady materiałowe i produkcyjne! Uwaga: tych noży nie można myć w zmywarce.