Twoja przeglądarka wymaga aktualizacji. Strona może nie dzialać prawidłowo.

Zamówienia złożone przed 18:30 są wysyłane tego samego dnia
Darmowa dostawa powyżej 340 zł
Wydłużony okres zwrotów do 31 stycznia 2025 roku
Nasi klienci oceniają nas na pięć gwiazdek

Sakai Takayuki 33 Layer VG10 Damascus WA: japońskie rzemiosło

Noże kuchenne z kolekcji Sakai Takayuki 33 Layer VG10 Damascus WA mają rdzeń ze stali VG10 otoczony 33-warstwami stali damasceńskiej. Górna część ostrza posiada młotkowane wykończenie, technika ta nazywa się w Japonii "tsuchime". Wykończenie to zapobiega przyklejaniu się składników do ostrza. Dodatkowo, wygląda świetnie! Piękne rzemiosło.

Czytaj więcej
9 produkty
Szybka dostawa z własnego magazynu
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł

Właściwości serii Sakai Takayuki 33 Layer VG10 Damascus WA

Nazwa tej serii jest bardzo podobna do innej serii Sakai Takayuki. Różnica między tymi seriami znajduje się w terminie WA w nazwie. Właśnie to wyróżnia tę serię: rękojeść w stylu WA.

Rękojeść WA wykonana z drewna brzostownicy japońskiej

Rękojeści w stylu WA są rękojeściami o tradycyjnym japońskimi kształcie. Na pierwszy rzut oka, taka ośmiokątna rękojeść może wydawać się niezbyt ergonomiczna. Jakkolwiek jest zaskakująco dobra! Kątowy kształt zapobiega obracaniu się rękojeści w dłoni. W rezultacie masz dużo kontroli nad nożem podczas jego używania. Rękojeść wykonana jest z jednego kawałka drewna brzostownicy japońskiej, a nasada z drewna mahoniowego.

Ostry jak brzytwa, japoński szlif

Rdzeń ostrza wykonany jest ze stali VG10, jest to rodzaj stali, który wymaga mało konserwacji. Jest łatwa w ostrzeniu i bardzo dobrze zachowuje ostrość. Ponadto stal VG10 jest nierdzewna, więc nie wymaga wiele konserwacji.