Twoja przeglądarka wymaga aktualizacji. Strona może nie dzialać prawidłowo.

Zamówienia złożone przed 18:30 są wysyłane tego samego dnia
Darmowa dostawa powyżej 340 zł
Wydłużony okres zwrotów do 31 stycznia 2025 roku
Nasi klienci oceniają nas na pięć gwiazdek

Noże kuchenne Sakai Takayuki Gin San Damascus

Noże z kolekcji Sakai Takayuki Gin San są bardzo szczególne. Są one wykonane przez dwóch rzemieślników: Pana Yamatsuka Shogo i Pana Yamatsuka Mitsuo. Ich współpraca jest następująca: Pan Yamatsuka Shogo kuje ostrza, a Pan Yamatsuka Mitsuo zajmuje się ich ostrzeniem. Obydwaj Panowie są mistrzami w swojej dziedzinie. Noże te są w dalszym ciągu wykonywane w rzemieślniczy, japoński sposób. Noże najwyższej jakości, przyszłe dziedzictwo.

Czytaj więcej
4 produkty

Właściwości serii Sakai Takayuki Gin San Damascus

Ostrza cechuje rdzeń ze "stali silver". Stal ta została nazwana na cześć srebrnego papieru, w którym producent stali Hitachi dostarcza ją kowalom. Jest to specjalny rodzaj stali, który pod wieloma względami posiada takie same właściwości jak stale węglowe, które znamy jako niebieską stal papierową i białą stal papierową. Jakkolwiek stal silver jest nierdzewna! Ułatwia to konserwację i codzienne użytkowanie.

33-warstwy stali damasceńskiej otaczają rdzeń ze stali silver. Subtelnie wytrawiona stal jest bardzo stylowa. Bez przesadnego designu lub kontrastowych wzorów.

Japoński styl noża został podkreślony przez wybór ośmiokątnej rękojeści wykonanej z drewna magnolii. Kształt tej rękojeści nazywa się rękojeścią w stylu WA. Nasada wykonana jest z rogu bawoła. Jest to stosunkowo prosta rękojeść, która pozwala zabłysnąć ostrzu.