Noże kuchenne Sakai Takayuki 33-Layer Damascus: gustowne połączenie różnych stylów
Noże kuchenne Sakai Takayuki 33 Layers Damascus są wykonane ręcznie w Japonii. Kolekcja ta jest piękną symbiozą japońskiego wyrobu noży z zachodnią rękojeścią z trzema nitami. Noże te cieszą oko i są wspaniałe w użyciu. Wznieś swoje kulinarne ambicje na wyższy poziom z nożami kuchennymi Sakai Takayuki 33 Layers Damascus.
Właściwości serii Sakai Takayuki 33 Layer Damascus
Ostrze ze stali damasceńskiej VG10
Noże kuchenne tej serii mają rdzeń ze stali VG10 otoczony 33-warstwami stali damasceńskiej. Ostrze posiada młotkowane wykończenie, nazywane "tsuchime". Nie tylko wygląda wspaniale, ale służy też określonemu celowi: dzięki temu wykończeniu składniki nie przyklejają się do ostrza.
Klasyczny, japoński szlif
Stal VG10 jest rodzajem stali, która nie wymaga dużo konserwacji. Jest łatwa w ostrzeniu i bardzo dobrze zachowuje ostrość. Ponadto stal VG10 jest nierdzewna, więc nie wymaga wiele konserwacji.
Zachodnia rękojeść
Oszałamiające ostrze jest uzupełnione zachodnią rękojeścią wykonaną z hiszpańskiego drewna mahoniowego. Jest to rodzaj drewna o ciepły wyglądzie i głębokim, czerwonym kolorze. Rękojeść jest zamocowana za pomocą trzech nitów i ma nasadę ze stali nierdzewnej. W rezultacie noże te są ładną kombinacją różnych stylów. Te stylowe noże kuchenne z pewnością będą się wyróżniać, zarówno pod względem wyglądu, jak i efektywności.