Twoja przeglądarka wymaga aktualizacji. Strona może nie dzialać prawidłowo.

Zamówienia złożone przed 18:30 są wysyłane tego samego dnia
Darmowa dostawa powyżej 340 zł
Wydłużony okres zwrotów do 31 stycznia 2025 roku
Nasi klienci oceniają nas na pięć gwiazdek

Noże kuchenne Sakai Takayuki 33-Layer Damascus: gustowne połączenie różnych stylów

Noże kuchenne Sakai Takayuki 33 Layers Damascus są wykonane ręcznie w Japonii. Kolekcja ta jest piękną symbiozą japońskiego wyrobu noży z zachodnią rękojeścią z trzema nitami. Noże te cieszą oko i są wspaniałe w użyciu. Wznieś swoje kulinarne ambicje na wyższy poziom z nożami kuchennymi Sakai Takayuki 33 Layers Damascus.

Czytaj więcej
8 produkty
Szybka dostawa z własnego magazynu
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł

Właściwości serii Sakai Takayuki 33 Layer Damascus

Ostrze ze stali damasceńskiej VG10

Noże kuchenne tej serii mają rdzeń ze stali VG10 otoczony 33-warstwami stali damasceńskiej. Ostrze posiada młotkowane wykończenie, nazywane "tsuchime". Nie tylko wygląda wspaniale, ale służy też określonemu celowi: dzięki temu wykończeniu składniki nie przyklejają się do ostrza.

Klasyczny, japoński szlif

Stal VG10 jest rodzajem stali, która nie wymaga dużo konserwacji. Jest łatwa w ostrzeniu i bardzo dobrze zachowuje ostrość. Ponadto stal VG10 jest nierdzewna, więc nie wymaga wiele konserwacji.

Zachodnia rękojeść

Oszałamiające ostrze jest uzupełnione zachodnią rękojeścią wykonaną z hiszpańskiego drewna mahoniowego. Jest to rodzaj drewna o ciepły wyglądzie i głębokim, czerwonym kolorze. Rękojeść jest zamocowana za pomocą trzech nitów i ma nasadę ze stali nierdzewnej. W rezultacie noże te są ładną kombinacją różnych stylów. Te stylowe noże kuchenne z pewnością będą się wyróżniać, zarówno pod względem wyglądu, jak i efektywności.