Twoja przeglądarka wymaga aktualizacji. Strona może nie dzialać prawidłowo.

Zamówienia złożone przed 18:30 są wysyłane tego samego dnia
Darmowa dostawa powyżej 340 zł
Wydłużony okres zwrotów do 31 stycznia 2025 roku
Nasi klienci oceniają nas na pięć gwiazdek

Sakai Takayuki 45-Layer Damascus: lekkie i ostre jak brzytwa noże kuchenne

Poznaj serię Sakai Takayuki 45 Layer Damascus. Klasyczne, japońskie noże kuchenne z ostrzem ze stali damasceńskiej i drewnianą rękojeścią. Ręcznie wykonane i ręcznie ostrzone w Sakai. Ostre jak brzytwa, lekkie jak piórko i bardzo stylowe. Każdy nóż jest prawdziwym dziełem sztuki dzięki pięknemu wzorowi stali damasceńskiej. Odkryj doskonałe połączenie funkcjonalności i estetyki tych japońskich arcydzieł.

Czytaj więcej
14 produkty
Szybka dostawa z własnego magazynu
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł
Kochamy produkty o wysokiej jakości
Ponad 17.000 produktów

Właściwości serii Sakai Takayuki 45 Layer Damascus

Ostrze ze stali damasceńskiej o młotkowanym wykończeniu

Tę serię noży kuchennych cechuje ostrze z rdzeniem wykonanym ze szwedzkiej stali. Warstwy stali damasceńskiej zostały umieszczone wokół tego rdzenia. Ostrze posiada młotkowane wykończenie, nazywane "tsuchime". Ta cecha konstrukcji spełnia również funkcję praktyczną: młotkowane ostrze powoduje, że składniki nie przyklejają się do ostrza.

Dostępne w dwóch rodzajach drewna

Seria Sakai Takayuki 45 Layer Damascus składa się z dwóch różnych linii: jedna z rękojeścią z drewna magnolii, a druga z rękojeścią z drewna orzecha włoskiego. Obie linie posiadają rękojeści o klasycznym, japońskim kształcie.

Ostre jak brzytwa i lekkie jak piórko

Adekwatnie do japońskiej tradycji, każdy nóż jest ostrzony ręcznie i jest ostry jak brzytwa w momencie dostawy. Dzięki relatywnie wysokiej twardości, 60 HRC, krawędź tnąca pozostaje ostra przez długi czas. Z powodu wąskiego ostrza i rękojeści z drewna orzecha włoskiego każdy nóż jest bardzo lekki. Łatwy w użyciu, aby osiągnąć najlepsze, możliwe rezultaty!