Twoja przeglądarka wymaga aktualizacji. Strona może nie dzialać prawidłowo.

Zamówienia złożone przed 18:30 są wysyłane tego samego dnia
Darmowa dostawa powyżej 340 zł
Wydłużony okres zwrotów do 31 stycznia 2025 roku
Nasi klienci oceniają nas na pięć gwiazdek

Nożyce do drobiu i dziczyzny: sprostają każdemu kulinarnemu wyzwaniu

Nożyce do drobiu, również znane jako nożyce do dziczyzny, są o wiele mocniejsze niż nożyce domowe codziennego użytku. Nożyce te są zaprojektowane szczególnie do cięcia drobiu czy dziczyzny w taki sposób, aby nie powstawały odłamki kości, które mogłyby dostać się do jedzenia. Możesz rozpoznać te nożyce poprzez krótkie ostrze i wytrzymałą konstrukcję, dzięki czemu cięcie drobiu i dziczyzny jest bardziej skuteczne.

Czytaj więcej

7 produkty
Szybka dostawa z własnego magazynu
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł

Właściwości nożyc do drobiu i dziczyzny

Sprężyna w tych nożycach zapobiega ich wyślizgnięciu się. Jest to bardzo bezpieczna konstrukcja, w końcu tnąc dziczyznę, potrzebujesz użyć trochę siły. Prawie wszystkie nożyce do dziczyzny wykonane są ze stali nierdzewnej. Wiele nożyc do drobiu można myć w zmywarce.

Jak wybrać najlepsze nożyce do drobiu czy dziczyzny

Oferujemy najwyższej jakości nożyce do drobiu i dziczyzny. Wierzymy, że nożyce najlepszej jakości są tego warte, ponieważ nie uszkadzają mięsa i nie powodują odłamków kości.

Ważne, aby pamiętać, że nożyce do drobiu i do dziczyzny przeznaczone są do cięcia mięsa, a nie innych materiałów. Lepiej nie przechowywać ich w kuchennej szufladzie. W ten sposób unikniesz przypadkowego użycia ich do cięcia papieru czy opakowania, co może powodować szybsze stępienie nożyc.

Profesjonalne nożyce do drobiu i dziczyzny wykonane są z najlepszych materiałów, włącznie ze stalą nierdzewną, stalą węglową i tytanem. Materiały te zachowują swoją ostrość nawet przy intensywnym użytkowaniu.

Często zadawane pytania o nożyce do drobiu i dziczyzny