Twoja przeglądarka wymaga aktualizacji. Strona może nie dzialać prawidłowo.

Zamówienia złożone przed 18:30 są wysyłane tego samego dnia
Darmowa dostawa powyżej 340 zł
Wydłużony okres zwrotów do 31 stycznia 2025 roku
Nasi klienci oceniają nas na pięć gwiazdek

Noże do łososia: najsmaczniejsze plasterki łososia

Uwielbiasz przyrządzać ryby? W takim razie już czas rozważyć zakup noża do łososia. Tosty z plasterkami łososia lub pysznym sashimi? Dzięki temu długiemu, płaskiemu i cienkiemu nożowi ukroisz idealne plasterki łososia.

Czytaj więcej

6 produkty

Jak wybrać najlepszy nóż do łososia

Szukając noża do łososia, warto rozważyć kilka właściwości. Po poierwsze: długość ostrza. Wybierz nóż do łososia o długości ostrza pomiędzy 20 a 30 cm. Zapewni to wystarczającą długość, aby kroić większe kawałki łososia i jednocześnie nie będzie za długie, utrudniając jego użycie. Dodatkowo ważne jest, aby zwrócić uwagę na elastyczność ostrza. Elastyczne ostrze ułatwia precyzyjne filetowanie ryb. Chociaż wygląd noża nie jest najważniejszą cechą, może mieć wpływ na Twój wybór. Dlatego wybierz nóż, który pasuje do Twojego stylu i kuchni.

Noże do łososia: najlepiej kroi w plasterki

Bardzo elastyczne ostrze ma około 30 cm długości i jest bardzo cienkie. Czubek jest zaokrąglony, aby nie uszkodzić łososia. Ostrze posiada wgłębienia. Zapewniają one, że łosoś nie będzie przyklejał się do ostrza. Dzięki temu krojenie cienkich, idealnych plasterków jest jeszcze łatwiejsze.

Jak konserwowac nóż do łososia

Aby prawidłowo konserwować nóż do łososia, ważne jest, żeby opłukać go dobrze po każdym użyciu i umyć ręcznie używając łagodnego płynu. Oprócz czyszczenia, należy również regularnie ostrzyć nóż. Częstotliwość ostrzenia noża zależy od tego, jak często go używasz.

Często zadawane pytania o noże do łososia