Twoja przeglądarka wymaga aktualizacji. Strona może nie dzialać prawidłowo.

Zamówienia złożone przed 18:30 są wysyłane tego samego dnia
Darmowa dostawa powyżej 340 zł
Wydłużony okres zwrotów do 31 stycznia 2025 roku
Nasi klienci oceniają nas na pięć gwiazdek

Noże do sera: odpowiedni nóż do każdego rodzaju sera

Noże do sera dostępne są w wielu kształtach i rozmiarach. Do każdego rodzaju sera jest właściwy nóż. Jest to konieczne, ponieważ twardość i struktura sera znacznie się różnią w zależności od jego gatunku. Którego noża do sera potrzebujesz, zależy więc od twardości sera, który kroisz. Dlatego warto mieć w szufladzie kilka noży do sera, zwłaszcza jeśli regularnie serwujesz deskę serów.

Czytaj więcej

44 produkty
Szybka dostawa z własnego magazynu
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł
Kochamy produkty o wysokiej jakości
Ponad 17.000 produktów
Szybka dostawa z własnego magazynu
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł
Kochamy produkty o wysokiej jakości
Ponad 17.000 produktów
Szybka dostawa z własnego magazynu
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł
Kochamy produkty o wysokiej jakości
Ponad 17.000 produktów
Szybka dostawa z własnego magazynu
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł

Noże do miękkiego sera

Kupując nóż do sera należy się zastanowić do jakiego rodzaju sera będziesz go używać. Na przykład są noże przeznaczone specjalnie do miękkich serów. Do miękkich serów są noże brie lub noże z otworami w ostrzu. Tym co je łączy jest to, że mają najmniejszą możliwą powierzchnię ostrza, co zmniejsza szansę przyklejenia się sera do ostrza.

Noże do serów półtwardych i twardych

W przypadku serów półtwardych i twardych dostępne są różne noże do sera, toporki do sera i holenderskie noże do sera. Czasami noże te posiadają rozwidlone ostrze, dzięki czemu z łatwością można podnieść i serwować bloki sera. Ponadto dostępne są noże przeznaczone specjalnie do łamania, rozdrabniania i skrobania krążków parmezanu. W skrócie: do każdego rodzaju sera jest właściwy nóż.

Nóż do sera? Może spróbujesz drutu do krojenia sera!

Jest to naprężony drut z uchwytami na obu końcach. Drut do krojenia sera może być używany do krojenia miękkich i półtwardych serów takich jak mozzarella lub cheddar bez miażdżenia ich.

Często zadawane pytania o noże do sera