Noże kuchenne Kai Seki Magoroku Kinju: tradycyjna japońska jakość
Noże kuchenne z tej serii są lekkie, świetnie leżą w dłoni i są idealne do precyzyjnych i dokładnych zadań krojenia. Noże Kinju są przeznaczone dla osób praworęcznych, podczas gdy noże Hekiju dla osób leworęcznych. Serie Kai Seki Magoroku Kinju & Hekiju składają się z różnych rozmiarów noży deba i noży yanagiba. Są to kultowe, tradycyjne japońskie noże, które doskonale nadają się do krojenia mięsa i ryb. Czy ktoś powiedział sushi? Miej radość z gotowania!
Właściwości noży kuchennych Kai Seki Magoroku Kinju & Hekiju
Noże z tej kolekcji zostały zaprojektowane z myślą o funkcjonalności i trwałości. Typowy japoński kształt ostrza w połączeniu z elegancką czarną rękojeścią zapewniają ponadczasowy i minimalistyczny wygląd.
Ostrze Kai Seki Magoroku Kinju & Hekiju
Noże Kai Seki Magoroku Kinju & Hekiju wykonane są z niemieckiej stali, a dokładniej ze stali X50CrMoV15. Ostrza tych noży wykonane są z użyciem najnowszych technologii. Dzięki szlifowi z jednej strony noże te posiadają idealnie prostą i ostrą jak brzytwa krawędź. Idealne do krojenia cienkich plastrów ryby lub mięsa do sushi. Jaka jest różnica między nożem yanagiba a nożem deba? Czyż nie są one obydwa odpowiednie do krojenia surowego mięsa i ryb? Różnią się one designem: noże yanagibi są przeznaczone do krojenia cienkich i równych plasterków jedzenia, podczas gdy noże deba są bardziej odpowiednie do oprawiania ryb. Używaj deba do czyszczenia ryb i odcinania im głów, na przykład.
Rękojeść Kai Seki Magoroku Kinju & Hekiju
Rękojeści noży z tej serii wyróżniają się sześciokątnym przekrojem. Rękojeść noży dla użytkowników praworęcznych wykonana jest z drewna pakka. Dzięki wysokiej jakości drewna i specjalnej obróbce materiał ten jest odporny na wilgoć. Rękojeść dla użytkowników leworęcznych jest bardziej zaokrąglona niż rękojeść z serii Kinju. Rękojeść wykonana jest z solidnie wykończonego, wysokiej jakości tworzywa sztucznego, nadającego jej wyglądu przypominającego skórę.