Noże kuchenne Kai Seki Magoroku Shoso: nadzwyczajna ostrość
Kolekcja Seki Magoroku Shoso wyróżnia się eleganckim, minimalistycznym wyglądem. Będzie ona ozdobą Twojej kuchni. Noże te wykonane są ze stali nierdzewnej i posiadają bezszwową konstrukcję. Zapobiega to gromadzeniu się jedzenia i brudu na nożu, czyniąc go bardzo higienicznym. Ponadto prawdopodobieństwo powstania rdzy jest mniejsze. W rezultacie są one bardzo solidne i wytrzymałe, a ich estetyczny styl jest unikalny w asortymencie Kai.
Właściwości noży Seki Magoroku Shoso
Ostrze Kai Seki Magoroku Shoso
Noże ze stali nierdzewnej są ostrzone i dopracowywane z najwyższą precyzją. Rezultat? Niezwykle ostre ostrze. Kute ze stali 5Cr15MoV o twardości 56 (± 1) HRC, noże te wyśmienicie zachowują ostrość i są łatwe w ostrzeniu. Specjalna technika ostrzenia powoduje, że ostrza posiadają mocną krawędź. Matowe wykończenie podkreśla solidną elegancję tych noży.
Rękojeść Seki Magoroku Shoso
Rękojeść wykonana jest ze stali nierdzewnej 18/8, która jest niezwykle mocna. Symetryczny, eliptyczny kształt umożliwia profesjonalną obsługę. Diamentowy wzór na rękojeści zapewnia dobrą przyczepność. Eleganckie linie noża podkreślają bezszwowe przejście od ostrza do rękojeści. Konstrukcja ze stali nierdzewnej zapewnia również optymalną higienę: bakterie nie mają szans.
Specjalna technika ostrzenia dla idealnej ostrości
Dla zmniejszenia oporu krojenia noże wzbogacone są o wypukły szlif, który jest nakładany powoli i wykańczany przy użyciu najnowocześniejszej technologii. Powoduje to, że każdy nóż Shoso jest ostry jak brzytwa i minimalizuje to tarcia pomiędzy składnikami a ostrzem. Stal najwyższej jakości również zachowuje swoją ostrość przez długi czas.