Kai Shun Nagare: artystyczne dzieło sztuki z Japonii
Seria Shun Nagare to wysokiej klasy seria noży i wizytówka Kai. Znajdują się w niej najwyższej jakości noże kuchenne z 72-warstwami stali damasceńskiej o kompleksowym wzorze przypominającym promienie wschodzącego słońca. Noże te są wzorem japońskiego kowalstwa. Rękojeść z czarnego drewna pakka charakteryzuje zachodni styl i jest ona równie estetyczna, jak ostrze. Ta seria noży kuchennych jest jedną z najlepszych na rynku. Atut każdej kuchni i przyjemność pracy.
Właściwości Kai Shun Nagare
Ta seria noży kuchennych jest jedną z najlepszych na rynku. Noże te są naprawdę unikalne. Kolekcja składa się z noża ze szpicem, noża uniwersalnego, noża santoku, noża szefa kuchni, noża do mięsa i noża do chleba.
Ostrze Kai Nagare
Ostrza noży Kai Shun Nagare wyróżniają się na tle innych. Wykonane są z elastycznej stali VG2 i twardej stali VG10 połączonych w 72 warstwy stali damasceńskiej. Jest to rodzaj ostrza dwurdzeniowego o twardości 61 HRC. Noże te posiadają unikalny wzór i są kute w innowacyjny sposób. Wygląda to tak, jakby promienie wschodzącego słońca zostały złapane bezpośrednio na ostrzu. Wzór rozciąga się aż do ostrego jak brzytwa krawędzi z subtelnym mikroskosem.
Rękojeść Shun Nagare
Ergonomiczna rękojeść posiada zachodni wzór z lekko zwężającą się linią i małym 'brzuszkiem'. Sprawia to, że każdy nóż wygodnie trzyma się podczas krojenia. Rękojeść wykonana jest z czarno-szarego drewna pakka i przymocowana dwoma nitami. Kuty trzpień w rękojeści zapewnia dobre wyważenie z ostrzem. Jest całkowicie odpowiedni do tych ekstremalnie znakomitych noży kuchennych.
Specjalne wyróżnienie German Design Award 2017
Seria Shun Nagare otrzymała specjalne wyróżnienie German Design Award 2017. Uzasadniona pochwała dla tej unikalnej serii noży.