Twoja przeglądarka wymaga aktualizacji. Strona może nie dzialać prawidłowo.

Zamówienia złożone przed 18:30 są wysyłane tego samego dnia
Darmowa dostawa powyżej 340 zł
Wydłużony okres zwrotów do 31 stycznia 2025 roku
Nasi klienci oceniają nas na pięć gwiazdek

Kai Shun Pro Sho: japońskie noże kuchenne z dekoracyjnym wzorem

Seria Shun Pro Sho Kai składa się z ekskluzywnych noży kuchennych z tradycyjnym szlifem z jednej strony, który jest powszechny w Japonii. Jedna strona posiada dekoracyjny wzór, wykonany innowacyjną techniką zdobienia. Druga strona jest piaskowana, aby stworzyć matowe wykończenie. Ciemne rękojeści są wykonane z pięknego drewna pakka o tradycyjnym przekroju litery D: cecha stylu japońskiego. W skład tej serii wchodzi 5 noży, które przeznaczone są do krojenia mięsa i ryb. Dlatego w tej serii znajdziesz noże yanagiba i noże deba. Są to klasyczne, japońskie noże kuchenne do mięsa i ryb.

Czytaj więcej
10 produkty
Szybka dostawa z własnego magazynu
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł

Właściwości Kai Shun Pro Sho

Jak wcześniej zostało wspomniane, w tej serii znajdziesz głównie noże yanagiba i noże deba. Są to klasyczne, japońskie noże kuchenne do mięsa i ryb. Nóż yanagiba jest długim, japońskim nożem kuchennym, który jest używany do krojenia sashimi, surowych ryb. Noże te są wyposażone w długie ostrze, którym można przeciąć kawałek ryby za jednym razem. W ten sposób można uniknąć ruchu piłowania, co pozwala uzyskać najlepsze rezultaty. Noże deba są japońskimi nożami. Przeznaczonymi do filetowania ryb (ości i kręgów) oraz skorupiaków. Aby zapobiec złamaniu, ostrze noży deba jest dużo cieńsze niż zwykłych noży kuchennych.

Ostrze Shun Pro Sho

Wykończenie i szlif ostrza są cechami charakterystycznymi tych noży. Jedna strona posiada dekoracyjny wzór, wykonany innowacyjną techniką zdobienia. Ostrza wykonane są ze stali VG10, japońskiej stali nierdzewnej o twardości 61 HRC. Ostrza są szlifowane z jednej strony pod kątem 45 stopni. Druga strona jest płaska i lekko wklęsła, tworząca 'bańkę powietrza' podczas krojenia. Zmniejsza to opór tarcia, zapewniając idealnie proste cięcie. Idealne do robienia sushi!

Rękojeść Shun Pro Sho

Rękojeści wykonane są z czarnego drewna pakka i mają wiele wspólnego z dobrze znaną serią Kai Shun Classic. Rękojeści wykonane są w typowym tradycyjnym japońskim stylu, kształt litery D. Ten asymetryczny kształt D zapewnia, że rękojeść świetnie leży w dłoni. Ciemne drewno pakka ładnie kontrastuje z polerowanym ostrzem i końcówką rękojeści.

Specjalne wyróżnienie German Design Award 2019

Seria Shun Pro Sho otrzymała specjalne wyróżnienie German Design Award 2019. Uzasadniona pochwała dla tej wspaniałej serii noży. Są to klasyczne, japońskie noże kuchenne do mięsa i ryb.