Twoja przeglądarka wymaga aktualizacji. Strona może nie dzialać prawidłowo.

Zamówienia złożone przed 18:30 są wysyłane tego samego dnia
Darmowa dostawa powyżej 340 zł
Wydłużony okres zwrotów do 31 stycznia 2025 roku
Nasi klienci oceniają nas na pięć gwiazdek

Kai Seki Magoroku Redwood: tradycyjne japońskie noże

Seria ta składająca się z noży wykonanych z wysokiej jakości japońskiej stali, posiada zarówno jednostronnie, jak i dwustronnie szlifowane ostrza. Rezultatem są mocne, ostre, wyważone i funkcjonalne noże, które sprawią, że każdy szef kuchni będzie zadowolony z gotowania. Projekt jest dość minimalistyczny, ale noże zdecydowanie posiadają japońską estetykę. Nazwa Redwood odnosi się do rękojeści wykonanej z drewna pakka. Drewno to jest odporne na wilgoć, bardzo trwałe i pięknie wygląda w kuichni!

Czytaj więcej
9 produkty
Szybka dostawa z własnego magazynu
Darmowa wysyłka powyżej 340 zł

Właściwości serii Seki Magoroku Redwood

Ostrze Seki Magoroku Redwood

Ostrza w kolekcji Redwood wykonane są ze stali Daido 1K6 o twardości 57 (± 1) HRC. Ostrza te mają znakomite możliwości krojenia, ponieważ szlif ostrza różni się w zależności od noża, dzięki czemu każdy nóż doskonale nadaje się do przeznaczonych dla niego składników. Kai wie lepiej niż ktokolwiek inny jak zaprojektować noże. Ostrze wyposażone jest w cienki szlif. Grzbiet ostrza jest zaokrąglony, krawędź ostra jak brzytwa.

Rękojeść Seki Magoroku Redwood

Rękojeści wykonane są z drewna pakka, połączenia drewna i żywicy. Rękojeści mogą wytrzymać całkiem sporo, a dzięki wysokiej jakości żywicy są wodoodporne. Rękojeści te świetnie leżą w dłoni połączone z ostrzem przez mocny, czarny bolster z tworzywa sztucznego. Czarny bolster ładnie podkreśla naturalny kolor drewna. Z serią Seki Magoroku Redwood otrzymujesz sławną jakość noży Kai w przystępnej cenie!