Kai Seki Magoroku Redwood: tradycyjne japońskie noże
Seria ta składająca się z noży wykonanych z wysokiej jakości japońskiej stali, posiada zarówno jednostronnie, jak i dwustronnie szlifowane ostrza. Rezultatem są mocne, ostre, wyważone i funkcjonalne noże, które sprawią, że każdy szef kuchni będzie zadowolony z gotowania. Projekt jest dość minimalistyczny, ale noże zdecydowanie posiadają japońską estetykę. Nazwa Redwood odnosi się do rękojeści wykonanej z drewna pakka. Drewno to jest odporne na wilgoć, bardzo trwałe i pięknie wygląda w kuichni!
Właściwości serii Seki Magoroku Redwood
Ostrze Seki Magoroku Redwood
Ostrza w kolekcji Redwood wykonane są ze stali Daido 1K6 o twardości 57 (± 1) HRC. Ostrza te mają znakomite możliwości krojenia, ponieważ szlif ostrza różni się w zależności od noża, dzięki czemu każdy nóż doskonale nadaje się do przeznaczonych dla niego składników. Kai wie lepiej niż ktokolwiek inny jak zaprojektować noże. Ostrze wyposażone jest w cienki szlif. Grzbiet ostrza jest zaokrąglony, krawędź ostra jak brzytwa.
Rękojeść Seki Magoroku Redwood
Rękojeści wykonane są z drewna pakka, połączenia drewna i żywicy. Rękojeści mogą wytrzymać całkiem sporo, a dzięki wysokiej jakości żywicy są wodoodporne. Rękojeści te świetnie leżą w dłoni połączone z ostrzem przez mocny, czarny bolster z tworzywa sztucznego. Czarny bolster ładnie podkreśla naturalny kolor drewna. Z serią Seki Magoroku Redwood otrzymujesz sławną jakość noży Kai w przystępnej cenie!